Ahogy hűl a levegő, úgy kerülnek elő az édeskeksz receptek. A hosszan elálló finomságból nem lehet eleget sütni. A hideg napokon különösen jól esik napközben is bekapni egy kis édességet a kávé vagy tea mellé. A mogyoróvajas csokis keksz egyszerűen elkészíthető és grantáltan nem marad sokáig a kekszes dobozban.
Mogyoróvajas csokis keksz receptje – 12 darabhoz
A Kertemből tálalva Facebook csoportban kértem az olvasóktól csokis keksz receptet, mert bár sok keksz recept van már fenn a blogon, de csokis keksz még nem volt eddig.
Persze rögtön kaptam többet is, az egyik az igen kevés hozzávalóból készülő mogyoróvajas finomság.
Hozzávalók – 2,5 deciliteres csészével mérve
- 2 csésze mogyoróvaj,
- 1,5 csésze barna cukor,
- 2 nagy tojás,
- 0,5 csésze csokoládé chips vagy csoki darabok.
Mogyoróvajas csokis keksz elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 oC-ra.
- Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük félre.
- Egy nagy keverőtálban tegyük bele a mogyoróvajat, a cukrot és a tojást, és jól keverjük össze, amíg össze nem áll.
- Keverjük bele a csokoládédarabkákat, de hagyjunk néhányat a sütik tetejére.
- Kézzel formázzunk 12 golyót a tésztából, és tegyük a kibélelt tepsire.
- Mindegyik golyót enyhén süti formára nyomkodjuk, mindegyik tetejére extra csokireszeléket teszünk.
- Süssük a sütiket 10-12 percig, vagy addig, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek.
- A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tálcán.
Nagyon köszönjük a receptet Kovács Valériának!