Site icon Balkonada

Mazsolás fonott kalács recept

Finom, foszlós mazsolás fonott kalács receptet hoztam Wolf Márta konyhájából. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ínyencek lekvárral vagy nutellával is megkenhetik.

A kalács finom búzalisztből tejjel, vajjal és tojással dagasztott, kelt, foszlós bélű, édes ízű sült tésztaféle. Magyar hagyományok szerint ünnepekre készítik. A kalács szó szláv eredetű és a kalács eredeti kerek formájára utal. Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás alaprajzú, telt, lyukas közepű és rácsosan alakított, fonatlan és fonott.

Wolf Márta : „Mazsolás kalácsot sütöttem. Kár volt a formában sütni, olyan szép volt, így kicsit kocka alakú lett.”

Mazsolás fonott kalács hozzávalói

Elkészítése

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Wolf Mártának!

Exit mobile version