Kókuszos-pudingos kakaós szelet kevert tésztából készül, aminek a tetejére még sütés előtt rákerül a főtt, kihűlt puding. Gyorsan összekeverhető, így egyszerűen elkészíthető.
Kókuszos-pudingos kakaós szelet
Hozzávalók – 32 x 24 cm-es tepsihez
Tésztához:
- 250 g liszt,
- 250 g cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 40 g cukrozatlan kakaópor,
- 1 csipet só,
- 1 egész tojás,
- 1 csomag sütőpor,
- 50 g olvasztott vaj,
- 2,5 dl tej.
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 4 dl tej,
- 3 evőkanál cukor,
- 50 g kókuszreszelék,
- 1 evőkanál kandírozott narancshéj, ez akár el is hagyható,
- ízlés szerint rumaroma,
- csipet só
Elkészítés
- Először a pudingot készítem el, mert annak hűlnie kell. A pudingot megfőzöm a cukorral, amikor elkészül, leveszem a tűzről.
- Belekeverem a kókuszreszeléket, a rumaromát, valamint a csipet sót, és langyosra hűtöm. Hogy ne kelljen folyamatosan kevernem és ne bőrösödjön meg, egy folpack fóliával betakarom.
- A tésztához a cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és a tojást elkeverem.
- A lisztet elkeverem a sütőporral és apránként a tejjel felváltva hozzáadom a tojásos masszához, majd a kakaót és a kandírozott narancshéjat is belekeverem.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem, a tésztamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és kanalanként beleszaggatom a pudingos masszát.
- Kb. 25 percig sütöm, de érdemes tűpróbával is ellenőrizni, hogy elkészült-e sütemény.
- Kihűlés után szeleteljük és porcukorral megszórjuk a tetejét.
Nagyon köszönöm a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!