A kakaós gyümölcsös kuglóf egyszerű recept alapján gyorsan készül, és gyorsan is fogy. Különösen izgalmassá teszi az ízvilágát, hogy a vaníliás és a kakaós réteg közé, valamint a tetejére gyümölcsök kerülnek.
Kakaós gyümölcsös kuglóf receptje
A kuglóf örök kedvenc, akár hétköznapra, akár ünnepi alkalmakra is süthetjük. A most bemutatott receptben a hozzávalókat 2,5 deciliteres bögrével mérjük, így még a mérleget sem kell elővenni az elkészítéséhez.
Hozzávalók – átlagos méretű kuglóf sütőhöz
1 bögre cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű tetszőleges édesítőszer,
1 csomag vaníliás cukor,
5 tojás,
1 bögre olaj,
1 bögre szódavíz,
2 bögre liszt,
1 tasak sütőpor,
3 evőkanál kanál sötet kakaopor
gyümölcsok vagy mazsola boven
Kakaós gyümölcsös kuglóf elkészítése
- mivel a tészta hamar összeállítható, először is bekapcsoljuk a sütőt, 200 fokra előmelegítjük,
- amíg melegszik a sütő, elkészítjük a tésztát,
- a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat, a szódavizet, a lisztet és a sütőport összekeverjük, sárga masszát kapunk,
- a sütőformát bezsírozzuk, majd belisztezzük,
- a massza felét beleöntjük a tepsibe, fele gyümölcsöt, vagy mazsolát rászórjuk,
- a massza másik felébe beletesszük a kakaót, és összekeverjük,
- ezt a masszát ráöntjük a már a tepsiben lévő sárga masszára,
- a maradék gyümölcsöt, és mazsolát rátesszük a tetejér,
- majd megsütjük, én hagyományosan sütöm alsó-felső lángon,
- a sütés végét tűpróbával ellenőrizzük.
- én cukor nelkül, édesítővel dolgoztam, de vanílias cukrot raktam bele.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Kovács Valériának!