Site icon Balkonada

Világújdonság: instant tulipán

A leleményességükről és virágimádatukról ismert hollandak ismét nagyot alkottak. A Bloemenbereau Holland, a Holland Nemzeti Virághivatal szenzációs bejelentés tett: hamarosan kapható lesz a mikrohullámú sütőben egy perc alatt kivirágoztatható tulipán.

Tulipán

A csodálatos szín és formavilágú tulipán (Tulipa sp.), régi nevén: tulipánt a tavasz kertek megszépítője, az egyik legkedveletebb tavaszi hagymás növény. Szépségén túl nagy erénye, hogy egyszerűen gondozható. Őszi ültetéssel már a következő évben hozzá gyönyörű virágait. A teleltetéssel nem kell bajlódni, sőt még magától is szaporodik. Az első évben cserépben is virágoztatható. Az így nevelt tulipánhagymákat az elnyílás után érdemes azonban a kertbe ültetni, mert a cserépben nincs elég élettere és tápanyaga a növekedéshez.

Instant tulipán

A pop corn mintájára Pop Tulips-nak keresztelt virágcsomag igazi világújdonság. Az Instant Happiness, azaz azonnali boldogság szlogen egyáltalán nem túlzás. A speciális papírzacskóban árult hagymákat csupán egy percre kell a mikroba helyezni.

A tulipán hagymák nyílása közbeni hanghatások hasonlóak a pattogatott kukorica készítésnél hallhatókhoz. Az egy perc letelte után elég csak kibontani a zacskót, a virágokat leválasztani a hagymáról és már mehetnek is vázába.

A hivatalos közlemény nem említi, hogy pontos mikor jelenik meg a fantasztikus találmány a virágüzletekben, de szerintem a kínai webshopok már árulják.

Nézd meg videón is hogy készül az instant tulipán!

Hogy tetszett? És a naptárra (a bejegyzés dátumára) rákukkantottál már? Igen, jól látod, ez csak egy áprilisi tréfa.

Exit mobile version