Úgy tűnik, lehet még fokozni az almás süteményeket is, például egy kis habbal. Persze nem egy egyszerű tejszínhabra gondolok. Amikor a zamatos almás süteményt még tojáshabbal is megfejeljük, akkor az csak ultra finom lehet. A habos almás szelet pedig tényleg ultra finom. Olvasónk elárulja a receptjét.
Habos almás szelet
Hozzávalók – 28*40 cm-es tepsihez
Töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma,
- ízlés szerint cukor, vagy méz,
- ízlés szerint citrom reszelt héja és leve,
- ízlés szerint fahéj.
Tésztához:
- 5 db közepes méretű tojássárgája,
- 500 g rétesliszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 csomag sütőpor,
- csipet só.
Habhoz:
- 5 db tojásfehérje,
- 15 dkg porcukor.
Habos almás szelet elkészítése – elkészítési idő: 60 perc
- a töltelék előkészítésével kezdjük,
- az almát megpucoljuk és lereszeljük,
- megpároljuk az ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal,
- majd kihűtjük a tölteléket.
- a tojásokat szétválasztjuk,
- az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,
- a réteslisztet a sütőporral összekeverjük,
- a tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet,
- a tepsit kiolajozzuk, lisztezzük,
- a tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk,
- rásimítjuk az almatölteléket,
- majd erre simítjuk a keményre vert tojásfehérje habot,
- végül a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére,
- kb. 40 perc alatt készre sütjük,
- kihűlés után szeleteljük.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Kornics-Ujvári Veronikának!