Gyümölcsrizs a fiatal koromat idézi. Magam is szívesen készítettem, amikor ismerkedtem a konyhai fortélyokkal és valami gyors és egyszerű édességet akartam összedobni. Jól lehűtve vagy mirelit gyümölcsökkel készítve hűsítő, könnyű nyári fogást kapunk.
Gyümölcsrizs receptje 🍒🍓🍑 – hűsítő, könnyű fogás
Minél kevesebb időt kell(ene) most a konyhában, főzéssel tölteni 😥☀️🏜
Egy finom, hűsítő fogást ajánlok, ami átmenetileg áthidalja azt az időt amíg újra megéhezünk… 😃
Az alaprecept a tejberizs, amibe fagyasztott gyümölcsöt kevertem és felvert tejszínnel lazítottam.
Hűsítő, könnyű fogás kerekedett belőle 🙂 – ajánlotta a receptet Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók
- 8 dl tej,
- 24 dkg rizs,
- csipet só,
- 10 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő (ízlés szerint),
- 1 vaníliás cukor vagy egy vaníliarúd,
- reszelt citromhéj,
- mirelit erdei gyümölcskeverék,
- 2 dl tejszín.
Elkészítése
- A tejet felmelegítjük a cukrokkal, sóval, reszelt citromhéj, hozzáöntjük a kimért rizst, főzni kezdjük.
- Lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük mirelit erdei gyümölcskeveréket.
- A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk.
- Jól lehűtve a legízletesebb…😋
Jó étvágyat kívánok!🙂
Tipp: friss idény gyümölccsel is készíthető, ilyenkor célszerű jól lehűteni a tejberizst és ezután hozzákeverni a gyümölcsöt.
FONTOS, megjegyzendő szabály Lajos Maritól:
„A fővésben lévő rizshez soha nem szabad hideg folyadékot adni, mert megtorpan a folyamat, a rizs kívülről elázik, belseje azonban kemény marad! ” – ismét tanulhattunk valamit 😉
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!