Site icon Balkonada

Gyümölcsrizs – hűsítő, könnyű fogás

Gyümölcsrizs a fiatal koromat idézi. Magam is szívesen készítettem, amikor ismerkedtem a konyhai fortélyokkal és valami gyors és egyszerű édességet akartam összedobni. Jól lehűtve vagy mirelit gyümölcsökkel készítve hűsítő, könnyű nyári fogást kapunk.

Gyümölcsrizs receptje 🍒🍓🍑 – hűsítő, könnyű fogás

Minél kevesebb időt kell(ene) most a konyhában, főzéssel tölteni 😥☀️🏜
Egy finom, hűsítő fogást ajánlok, ami átmenetileg áthidalja azt az időt amíg újra megéhezünk… 😃
Az alaprecept a tejberizs, amibe fagyasztott gyümölcsöt kevertem és felvert tejszínnel lazítottam.
Hűsítő, könnyű fogás kerekedett belőle 🙂 – ajánlotta a receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

Elkészítése

Jó étvágyat kívánok!🙂

Tipp: friss idény gyümölccsel is készíthető, ilyenkor célszerű jól lehűteni a tejberizst és ezután hozzákeverni a gyümölcsöt.

FONTOS, megjegyzendő szabály Lajos Maritól:

„A fővésben lévő rizshez soha nem szabad hideg folyadékot adni, mert megtorpan a folyamat, a rizs kívülről elázik, belseje azonban kemény marad! ” – ismét tanulhattunk valamit 😉

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version