A nagyon gusztusos és finom gesztenyés krémes receptje Veronikától származik. Krémes, gesztenyés sütemény, igazi téli ízvilággal. Kell ennél több?
Gesztenyés krémes receptje Veronikától
Hozzávalók 28 x 40 cm-es tepsihez
Tésztához:
- 30 dkg cukor,
- 4 db egész tojás,
- 15 g sütőpor,
- 30 dkg liszt,
- 10 kanál víz,
- 8 g vaníliás cukor,
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan),
- 1 csipet só.
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding,
- 3 dl tej,
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor.
Töltelékhez:
- 2 csomag gesztenyemassza,
- 4 evőkanál baracklekvár,
- 25 dkg keksz összetörve,
- Ízlés szerint rumaroma.
Tetejére:
- csoki máz
Elkészítés
- A puding elkészítésével kezdem.
- A pudingot felfőzzük a tejjel.
- A margarint habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.
- A tojásokat elkeverem a cukorral és vaníliás cukorral.
- Hozzáadom a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és a sót.
- Hozzáadom a 10 kanál vizet.
- Olajozott, lisztezett tepsibe öntöm és tűpróbáig sütöm.
- A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni.
- A kekszet minél kisebb darabokra kell törni.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével.
- Majd a töltelék következik, egyenletesen elsimítjuk, újabb krém következik.
- Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.
Bármilyen csoki mázat készíthetünk, akár csokoládé felolvasztásával is. Ez például nagyon jó főzött máz: 3 kanál kakaót, 3 kanál cukorra és 3 kanál vízzel rövid ideig főzzük, majd 5 dkg vajat keverünk bele. Ha kissé kihűlt, a hideg tésztára rakjuk.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!