Ami gesztenyéből készül az csak jó lehet. Kedvencem a gesztenyetorta, amit még sütni sem kell, de a gesztenyés kocka is nagyon jónak tűnik.
Gesztenyés kocka hozzávalói
Piskótához
- 6 tojás,
- 6 evőkanál porcukor,
- 3 evőkanál kakaópor,
- 6 evőkanál liszt,
- csipet só,
- 2 evőkanál olaj,
- 1/2 csomag sütőpor.
Krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor,
- fél liter tej,
- 3-4 kanál porcukorral,
- 25 dkg margarin,
- kb. 4-5 kanál porcukor,
- két csomag gesztenyemassza,
- 1 doboz hullala tejszín.
Gesztenyés kocka elkészítése
- először szokásos módon elkészítem a piskótát,
- a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom,
- 6 kanál porcukor hozzáadásával géppel felverem a tojások sárgáját,
- ha túl sűrű lenne, egy pici vizet adok hozzá,
- belekeverem a 3 kanál kakaóport,
- majd a 6 kanál lisztet,
- a fehérjét pici sóval kemény habbá verem,
- a fehérjét óvatosan belekeverem a tojássárgás masszába,
- adok még hozzá 2 kanál olajat és fél csomag sütőport,
- közepes lángon megsütöm.
- a 2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejjel és 3-4 kanál cukorral felfőzöm,
- hagyom hűlni,
- a margarint kikeverem 4-5 kanál porcukorral,
- ehhez hozzáteszem a két csomag gesztenyemasszát,
- a krémhez hozzáadom a kihűlt puding jó részét, 3-4 kanálnyit félreteszek, ezt majd a tejszínhez rakom,
- jól kikeverem ezt is a géppel, hogy ne legyen csomós,
- ezután a hullala tejszínt is felverem,
- a tejszínhez hozzáteszek 3 – 4 evőkanal kihűlt pudingot, ami jól fogja tartani a tejszín állagát,
- rákenem a krémet a sütire,
- a tetejére jön a tejszín.
- cukrozott vagy sima kakaóporral lehet díszíteni a süti tetejét (bármilyen mintával, kinek mi tetszik).
Tipp: Rummal lehet ízesíteni még a krémet, ki hogy szereti.
Nagyon köszönjük a receptet Nagy Róbertné Ildikónak!