A gesztenyekocka ízletes kényeztető finomság, ami látványra sem utolsó. Az alsó sötétbarna piskóta réteget egy ízes gesztenyekrém fedi, majd ezt a hófehér tejszín borítja. Igazi ínyencek tortadarával, csokireszelékkel vagy kakaóporral is megkoronázhatják.
Gesztenyekocka receptje
Hozzávalók
Piskótához
- 6 tojás,
- 12 evőkanál porcukor,
- 1 dl étolaj,
- 6 evőkanál hideg víz,
- 12 evőkanál liszt,
- 1 csipet só,
- 2 evőkanál kakaópor.
Gesztenyekrémhez
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg),
- 20 dkg vaj,
- 15 dkg porcukor,
- 1/2 rumaroma, vagy 0,5 dl rum, (el is maradhat),
- 1 csomag vaníliás puding,
- 3 dl tej.
Tejszínhabhoz
- 2-3 dl Hulala tejszín, vagy 1 tejszínhabpor,
- 1 habfixáló és 1,5 dl tej.
Elkészítése
- a tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótát, itt elolvashatod, hogy készíts a piskótát, hogy szép, finom és tökéletes legyen,
- zsírozott, lisztezett tepsiben a szokásos módon megsütjük, a képen látható piskóta 22×36 cm-es tepsiben készült, így a piskóta réteg kicsit magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni,
- a gesztenyekrémhez a cukrot a vajjal, rummal és a gesztenyemasszákkal jól kikeverjük,
- a pudingot a tejben sűrűre főzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez,
- a tejszínt jól felverjük, belerakjuk a fixálót is,
- ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet, majd erre a tejszínhabot.
- A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával is.
Nagyon köszönjük a receptet Pethes Juditnak!