Site icon Balkonada

Finom fahéjas és kakaós csiga bolti leveles tésztából

A fahéjas vagy a kakaós csiga kicsik és nagyok körében is nagy kedvenc. Általában kelt tésztából készül, de nagyon finom és nem mellesleg gyorsan is elkészül, ha bolti leveles tésztát használunk hozzá. Most ezutóbbi recetjét és elkészítési módját mutatom meg.

Kakaós csiga bolti leveles tésztából receptje

Hozzávalók

Tetejére: Porcukor vagy kakaópor a szóráshoz (opcionális)

Kakaós csiga bolti leveles tésztából elkészítése

Tipp: Sütés közben kétszer kenegessük meg a csigák tetejét a cukros tejjel, finom ízt ad neki. A fahéjas csiga ugyanígy készül csak a kakaópor helyet fahéjat használunk.

További kakaós sütemények receptje

Nagyon finom, foszlós és zamatos kakaós kalács receptet hoztam, amolyan egyszerű, kelt tésztás, hagyományos, nagyi féle kakaós kalács receptet. Hallottam már, hogy ostoros kalácsként is hívják a kakaóval töltött, szaftos, puha fonott kalácsot, ami régi recept alapján készül és garantáltan a legjobb csokis kalács. Leginkább azt szeretem benne, ahogy a szinte folyós kakaó töltelék (kakaókrém) körülöleli a lágy, foszlós tésztát. Csak óvatosan a kipróbálásával, mert garantáltan családi kedvenc lesz a kelt tésztás, fonott, csupa csokis kalács sok-sok olvadó kakaóval! Ünnepi, húsvéti és karácsonyi kakaós kalácsnak is kiváló.

Az 5 perces mikrós süti elnevezés egyáltalán nem túlzás. Igazi függőséget okozó, remek sütemény, néhány hozzávalóval és egyszerű recepttel, ami tényleg elkészül 5 perc alatt. Nagyon egyszerű, gyors és isteni finom.

Világbajnok sütemény elkészítésére buzdítalak. Az egyszerű kakaós szelet receptjét hoztam. A neve egyáltalán nem véletlen, ettől egyszerűbb és nagyszerűbb kakaós sütemény nem igen létezhet. A könnyű kevert tésztás kakaós sütit tölthetjük bármilyen főzött vagy vajas krémmel, bár szerintem pikáns házi lekvárral a legfinomabb.

Exit mobile version