A fincsi pudingos almás sütemény recepje Veronikától származik, aki már nagyon sok egyszerű és finom étel, köztük sok sütemény elkészítésének módját megmutatta már a blog olvasóinak.
A puding és az alma mindig jó párost alkot. A mennyei pudingos-almás piskóta után most egy egyszerűbb receptet hoztam.
Fincsi pudingos almás sütemény – 28×40 cm-es tepsihez
Hozzávalók
Tészta:
- 25 dkg margarin,
- 40 dkg liszt,
- 10 dkg cukor,
- 2 db tojássárgája,
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 evőkanál tejföl,
- 8 g vaníliás cukor (csomag),
- 1 csipet só.
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma,
- 30 dkg cukor,
- 120 g vaníliás pudingpor,
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj,
- 1 kávéskanál vaníliás cukor,
- szükség szerint tej – amivel a pudingot csomómentesre kikeverjük,
- szükség szerint víz – ami ellepi az almát,
- 2-3 marék zsemlemorzsa
Elkészítés
- A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a csipet sót.
- Az egy kanál tejfölt és két tojássárgáját. Tésztát gyúrok belőle. Kettéveszem és kinyújtom.
- A tepsit kiolajozom, lisztezem és beleterítem a tészta egyik felét és megszórom az egy kanál zsemlemorzsával.
- Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrokat a fahéjat. Feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje.
- A pudingokat egy kevés tejben elkeverjük hozzáadjuk az almához és jó sűrűre főzzük.
- A tölteléket egyenletesen rásimítjuk az előkészített tésztára és befedjük a másik tésztával, majd villával megszurkáljuk a tetejét.
- Tűpróbáig 200 C fokon sütjük.
- Hagyjuk kihűli és csak másnap szeleteljük.
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!
Az alábbi linkre kattintva még több almás sütemény receptje között szemezgethetsz: