Site icon Balkonada

Fagyi szelet: diós, pudingos, habos sütemény

A fagyi szelet egy finom diós piskóta alapú sütemény. A tészta tetejére könnyű, vaníliapudinggal készített vajas krém, majd erre tojásfehérje hab kerül. A recept egyszerű, szinte elronthatatlan és a végeredmény egy nagyon finom krémes sütemény.

Fagyi szelet receptje

Nálunk húsvétra fagyi szelet készül. Ez egy diós piskótás tészta, rajta vaníliapudiggal készített vajas krém és a tetején a tojásfehérjéből hab. Ezt a receptet kb. 20 éve kaptam. És szinte elrontani sem lehet. Egy nagyon finom krémes sütemény. Időnként el szoktam készíteni. – ajánlotta figyelmünkbe a kiváló receptet Katona Ágnes olvasónk.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Fagyi szelet elkészítése

Tipp: a tojásfehérje helyett hulalát tehetünk a krém tetejére, ekkor a 3 tojás sárgáját ki kell hagyni a krémből.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Katona Ágnesnek!

Exit mobile version