Eperkrémes torta könnyű kakaós piskótából készül, amit mascarponés epres töltelék gazdagít, valamint eper darabok és csokimáz koronáznak meg. Igazi finomság, akár vendégváráshoz is.
Eperkrémes torta
Hozzávalók
A piskótához:
- 6 db tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- 4 evőkanál finomliszt,
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
- 0,5 csomag sütőpor,
- 1 csipet só
Krémhez:
- 40 dkg eper,
- 5 evőkanál cukor,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 25 dkg mascarpone,
- 4 dl (hulala) habtejszín,
- 2 csomag habfix.
Tetejére:
- 5 dkg eper,
- csokimáz
Elkészítése
- 170 fokra előmelegítjük a sütőt.
- a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
- a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük.
- végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
- egy kapcsos, 21 cm-es tortaforma aljára köralakú sütőpapírt helyezünk, és beleöntjük a tésztát.
- előmelegített sütőben, 25-30 percig, tűpróbáig sütjük,
- mikor kicsit kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük,
- a kihűlt tortát 3 lapba vágjuk,
- amíg sül és hűl, elkészítjük a krémet,
- az epret nagyobb darabokra vágjuk, és a cukorral kissé összeturmixoljuk, úgy hogy maradjanak darabok benne,
- a mascarponét kis adagokban hozzákeverjük egy fakanállal,
- a habtejszínt kemény habbá verjük a habfix-el, és hozzáadjuk az epres mascarponés krémet, jól összekeverjük,
- ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat úgy, hogy maradjon az oldalára és a tetejére is,
- eperrel díszítjük a tetejét és csokimázzal lecsorgatjuk.
Nagyon köszönjük a receptet Nagy-Fekete Ildikónak!