Az egyszerű habos süti annyira egyszerű, hogy még tiszességes nevet sem kapott. Bár végülis mi más név kellene neki, hisz ez mindent elmond. Gyorsan és egyszerűen készül, a tésztát finom házi lekvár bolondítja meg, a tetejét pedig finom tojásfehérje hab borítja. Olvasónk segítségével mutatom is a nagyszerű receptet.
Egyszerű habos süti receptje
Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez
- 5 db tojássárgája,
- 25 dkg cukor,
- 10 dkg margarin,
- 2 dl tej,
- 12 g sütőpor,
- 10 g vaníliás cukor,
- 25 dkg liszt,
- ízlés szerint bármilyen lekvár,
- 5 db tojásfehérjéből felvert hab,
- 5 evőkanál cukor,
- 1 mokkáskanál citromlé.
Elkészítése
- az 5 tojássárgáját a 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a 10 dkg margarinnal jól kikeverjük,
- majd hozzáadunk 2 dl tejet, 1 csomag sütőport és 25 dkg lisztet,
- jól összekeverjük,
- sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,
- közepes hőfokon megsütjük,
- ha kész, a tetejére valamilyen lekvárt kenünk,
- majd rátesszük az 5 tojásfehérjéből, 1 mokkáskanál citromléből, 5 evőkanál cukorból felvert kemény habot,
- kis időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon és színt kapjon,
- Kihűlés után szeleteljük.
Tipp: finom házi lekvár illik a legjobban hozzá. Nyugodtan válasszunk valamilyen savanykás típusú lekvárt, nagyon jól harmonizál majd ez édes tésztávval és habbal.
Nagyon köszönöm az egyszerű receptet Ujvári-Kordics Veronikának!