Csokoládés tekercs orosz recept alapján, egyszerű hozzávalókból készül. A kakaós tészta közepébe tejszínes, túrós és tejcsokoládés krém kerül, tetejét pedig finom csokiréteg fedi.
Csokoládés tekercs
Hozzávalók
Tésztához
- 3 nagy vagy 4 kis tojás,
- 1/2 csésze cukor,
- 100 g liszt,
- 2 evőkanál kakaó,
- 1/3 teáskanál szódabicarbona.
Krémhez
200 g tejszín 33%,
150 g túró,
100 g tejcsokoládé,
Tetejére
olvasztott csokoládé vagy bármi más
Csokoládés tekercs elkészítése
- A tojásokat a cukorral habosra verjük.
- Ezután kézzel, habverővel keverjük a tojásokhoz az átszitált lisztet a szódabicarbonával és a kakaóval.
- Keverjük simára.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A kész tésztát tepsire tesszük, és spatulával elsimítjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
- A megsült tésztát még forrón a papírral együtt a hosszanti felén feltekerjük, hogy tekercset kapjunk.
- Fedjük le egy törülközővel és így hagyjuk kihűlni. Így a tekercs a kihűlés után puha és rugalmas lesz.
- Közben elkészítjük a tölteléket.
- A tejszínt és a túrót sűrű habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és újra simára verjük.
- A kihűlt tekercset kitekerjük és leválasszuk a papírról.
- A tekercs teljes felületét megkenjük krémmel.
- Ezután feltekerjük.
- Ízlés szerint díszítjük a tetejét, a képen látható süteményre olvasztott csokit tettem.
- A kész tekercset hűtőbe tesszük dermedni, legalább 1 órára.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Kovács Valériának!