Site icon Balkonada

Churros, a spanyolok ropogós fánkja

A churros spanyol eredetű édesség, de mára világszerte elterjedte, és sok országban kedvelt desszertté vált. Különösen gyakori az ünnepek alatt, a vásárokon és más rendezvényeken. Elkészítése egyszerű, tésztája a képviselőfánkhoz vagy a profiterolhoz hasonlít, csak ezt olajban kell kisütni. Már mutatom is a receptet.

Churros receptje

A churros spanyol eredetű sütemény, amely a 16. században jelent meg a spanyol konyhában. Hamar népszerűbé vált, mert könnyen elkészíthető és hosszan eltartható. A hagyományosan a formája hosszú és vékony, és a tésztát forró olajban sütik ki, majd cukorral hintik meg vagy olvasztott csokoládéba mártogatják.

Hozzávalók – 2,5 dl-es bögréhez

Churros elkészítése

Íme, egy egyszerű churros recept, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon! Jó étvágyat!

Exit mobile version