Búvár túrós sütemény az egyszerű kevert kakaós tészta közepén alámerülő túrós krém búvár mozdulatáról kapta a nevét. A nagyon egyszerű receptből és gyorsan készülő süti nem csak mutatós, de nagyon finom is. Minden bizonnyal hamar a család kedvence lesz.
Búvár túrós sütemény receptje
Hozzávalók – 30 x 35 cm-es tepsihez
Tésztához
- 20 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 1,5 dl étolaj,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 35 dkg liszt,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 5 dl kefír,
- 1 teáskanál szódabikarbóna, vagy sütőpor.
Krémhez
- 50 dkg túró,
- 12 dkg margarin,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 6 dkg porcukor,
- 2 egész tojás,
- 10 dkg mazsola,
- 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése
- A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30 x 35 cm) öntjük.
- A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük.
- A túrós krémből egyenletes távolságra, egyenletes közöket hagyva kiskanállal kis halmokat rakunk a barna tésztára. Nem kell nyomkodni, sem megijedni, a túró sütés közben lemerül majd, de ez így természetes.
- Előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, úgy szeleteljük, hogy minden szelet közepén legyen a túrós „búvár”.
A tetejére szórhatunk porcukrot is, de szerintem teljesen felesleges. Anélkül is elég édes. Ráadásul porcukor nélkül még mutatósabb is, jobban kijön a tészta és a krém kontrasztja.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Pethes Juditnak!