Az ízletes burgonyakrémleves pirított húsgolyókkal egy tartalmas, téli étel. Nagy előnye, hogy az ízletes húsgolyók csak a tálalásnál kerülnek bele, így ha van vegetáriánus a családban, akkor sem kell kétfélét főzni.
Ízletes burgonyakrémleves pirított húsgolyókkal
Finom krémlevest ajánlok burgonyából, tejszínnel gazdagítva, apró, pirított húsgolyókkal tálalva. 🙂 Egyszerű és nagyszerű fogás. – szólt Illésné Nagy Mária kedves ajánlója.
Hozzávalók:
Leveshez:
- 60 dkg burgonya,
- 15 dkg zeller,
- 1 fej vöröshagyma,
- 5 evőkanál olaj,
- 1 Maggi tyúkhúsleves kocka,
- 2 dl tejszín,
- citromlé,
- só,
- bors.
Díszítéshez:
- kevés tejföl,
- néhány szál snidling.
Húsgombócokhoz:
- 30 dkg darált hús ( tetszőleges, sertés, pulyka….),
- 1 tojás,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- só,
- bors,
- pici őrölt piros paprika (lehet egy pici reszelt hagymát tenni bele, de nem muszáj).
Elkészítése
- A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon néhány perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, zellert.
- 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát és puhára főzzük.
- Ha puhára főtt, botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.
- hozzáöntjük a tejszínt, forrásig melegítjük.
- A húsgolyókhoz a darált húst, tojást, zsemlemorzsát, sót, fűszereket összekeverjük.
- 3 evőkanál olajon, kis golyókká formálva kb. 8-10 perc alatt pirosra sütjük.
- A megsült húsgolyókat a kimert levesbe helyezve, apróra vágott snidlinggel megszórva, tejföllel díszítve tálaljuk.
A húsgombócokat lehet külön is a leves mellé kínálni.
Finom, ízletes leves, a húsgolyókkal pedig még finomabb!
Jó étvágyat kívánok! 😋
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!