Site icon Balkonada

Vintage balkon Németországból

A vintage stílus már évekkel ezelőtt meghódította a szíveket, igen kedvelt lett a lakberendezés terén. Persze nem maradhattak ki ebből a balkonok, teraszok és kertek sem. Szolid, elegáns színű bútorokkal és  puha, színes textíliákkal hangulatos kis zugok alakíthatók ki, ahol minden adott a kellemes kikapcsolódáshoz, ellazuláshoz. Most egy csodálatos németországi vintage balkon felfedezésére hívlak.

Mi a vintaga stílus?

A “vintage” (ejtsd: angolosan vintidzs vagy franciásan vintázs) szó szerint fordítva szüretet, évjáratot vagy bortermést jelent. Eredetileg borászati kifejezés volt, a bor kitűnő minőségére és régiségére utalt. Később meghonosodott a szó a divat és a lakberendezés szaknyelvébe is, jelentés tartalma ugyanaz maradt, tehát a minőségre és a régiségre utal. Vintage alatt eredetileg az 1920-as és ‘70-es évek közötti időszak ruházati és lakberendezési stílusát értették de ez a jelentés mára kissé megváltozott, kitágult.

A kiegészítőként használt természetes hatású tárgyak, a natúr vagy fehér kaspók, kosarak, kalitkák megbolondítása virágmintákkal, némi fémes csillogással otthonos enteriőrt eredményez.

A vidámságról a régies hatású berendezési tárgyak mellé helyezett rongyszőnyegek, színes kaspók, csipkék gondoskodnak. A nosztalgikusnak is nevezhető stílusban nincsenek pontos szabályok, bátran alkalmazható minden, ami az összhangot, az idillt nem borítja fel. Nyugodtan lehetünk kreatívak, a régi tárgyaknak teljesen új funkciókat adhatunk. Merjünk nyugodtan olyan technikákhoz nyúlni, mint a antikolás vagy dekupázs.

Vintage balkon Németországból

Nagy meglepetésemre egyik kedves olvasóm (mivel nem tud magyarul talán azt is mondhatnám, hogy nézelődőnk) Kirsten a németországi Oberhausenből küldött képeket a csodálatos vintage stílusú erkélyéről.

A nem túl nagy, csupán 3,60*1,15 m területű balkon felettébb hívogató. A berendezési tárgyak harmonikus színeihez nagyon jó ízléssel választotta a növényeket is. Szívesen elkávézgatnék itt vagy akár munkahelynek is eltudnám képzelni.  Igazán inspiráló környezet lenne az újabb blogbejegyzésekhez. Kukkants be Te is Kirstenhez!

A konzerves doboz virágos kaspó képében éledt újjá dekupázs technikával.

Gratulálok Kirsten ehhez az elbűvölő balkonhoz és sok itt eltöltött boldog percet kívánok!

Exit mobile version