Site icon Balkonada

Túrós süti Erika módra

Aligha hiszem, hogy bárki is tudna engem olyan túrós süteménnyel kínálni, amit nem szeretnék. Sinka Erika a Zöld pagonyból név nélkül küldött egy szuper receptet. Mit tehettem hát, elneveztem én magam. Íme itt a túrós süti Erika módra receptje.

Túrós süti Erika módra receptje

„Ha nem is Kertemből tálalva…, de kertemben tálalva… A Zöld pagonyban 💚🌳💚🌳. Vasárnapi sütizés…párommal ❤️😘😍, mert mi megérdemeljük….

Hozzávalók

opcióként: aszalt gyümölcs, vagy mazsola is mehet bele, rumban megáztatva, cukor helyett pedig édesítőszerrel is készíthetjük, citromhéj mellé mehet bele a citrom leve is, tejföl helyett görög joghurttal is készíthetjük….vagyis csak a fantáziánk szabhat határt!

Túrós süti Erika módra elkészítése

A két tál tartalmát összeöntjük, összekeverjük óvatosan, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntöttem, forró sütőben, 200 fokon 5 percig, 180 fokon 10 percig, majd 120 fokon 30 percig sütöttem. Fél langyosan, vagy hidegen érdemes felvágni.

Én egy kis doboz joghurtba kevertem kókusreszeléket és azzal ettem…Hm…Isteni lett!

De mivel most eper szezon van, szerintem azzal sem lehet semmi!

Jó étvégyat!!!!!”

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Sinka Erikának!

Exit mobile version