Sült alma, a legegyszerűbb téli kényeztető. Tele van vitaminnal és édes illata és íze képes feldobni a legrosszabb napot is.
Sült alma variációk
Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek. Segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető. A-vitamint, B-komplex vitaminokat és C-vitamint is tartalmaz. Bár ez utóbbi jóval kevesebb, mint az egyéb citrusféléké (citrom, narancs), mégis a benne megtalálható ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre.
Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/asztma/3699/almaval-az-asztma-ellen
Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/asztma/3699/almaval-az-asztma-ellen
Gyakran sütök én is almát, de nem bonyolítom túl, egyszerűen kivágom az almák magházát és fahéjat, valamint cukrot vagy mézet teszek bele és megsütöm.
Bagányné Irén elárulja, náluk hogy készül.
„Lehetőleg golden fajtát szoktam megtölteni, mert ez édes alma fajta. Sülve jobb ízű, mint a savanykás fajták .
6-8 db almát jól megmosunk, lecsöpögtetjük . A magházakat karalábé vájóval vagy egy éles mokkáskanállal kivájjuk.
A töltelékhez összekeverjük a következőket: 20-25 dkg darált dió, egy csomag vaníliás cukor, ízlés szerint porcukor. Ehhez hozzáadunk 2-3 kanál barack dzsemet, de lehet bármilyen más pl. eper) , ezzel összeállítjuk a diót és megtöltjük az almákat .
A tepsit kibéleljük alufóliával, hogy a kifolyó finomság ne égjen a tepsire. 200° – on kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Alma szép barnára sül. Nem baj, ha kireped, ez annak a biztos jele, hogy megsült az alma .👌
Kiváló desszert gyerekek számára is.
Kívánok hozzá jó étvágyat mindenkinek!”
Nagyon köszönjük a receptet Bagányné Irénnek!