Site icon Balkonada

Mákos-almás kocka receptje

A mákos-almás kocka hihetetlenül egyszerűen és gyorsan készül, valamint rekord sebességgel elfogy. Még a mákot sem kell megdarálni hozzá, elég csupán összekeverni a recept hozzávalóit és már mehet is a sütőbe. Igazi ínyencek csokimázzal is beboríthatják, de csupán porcukorral megszórva is nagyon finom sütemény. Kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják, a sikerélmény garantált.

Mákos-almás kocka receptje

A mák megítélése sok országban vitatott. Hálistennek hazánkban termeszthető és fogyasztható.

A mák az ópium mákból nyert olajos mag. Az apró, vese alakú magvakat szárított maghüvelyekből gyűjtötték be a különböző civilizációk évezredek óta. Sok országban még mindig széles körben használják, különösen Közép-Európában és Dél-Ázsiában, ahol legálisan termesztik és árusítják az üzletekben. – írja a wikipédia.

Úgy tűnik, nem mindenhol tudják, hogy milyen finom és egészséges a sok apró mákszem. És a szerencsehozó funciójáról még nem is beszéltem.

A mákban sok az egészséges zsiradék, emellett bőven van benne kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium is. Továbbá tartalmaz még C-vitamint, thiamint, riboflavint, niacint, B6-vitamint, folsavat és E-vitamint is.

Na de nézzük a mákos-almás kocka receptjét, ha már azt ígértem az elején!

Hozzávalók – 28 x 42 cm-es tepsihez

Elkészítése

Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version