Site icon Balkonada

Kozáksapka, kókuszos finom sütemény receptje

A kozáksapka vagy más néven hólabda finom kókuszos sütemény, amit már nagyanyáink is készítettek. Vidéki nagy lakodalmakban is igen kedvelt sütemény volt. A receptje egyszerű, de az elkészítése kicsit macerás. A végeredmény azonban mindenért kárpótol.

Kozáksapka receptje

Hozzávalók

Tésztához

8 db tojás,
400 g porcukor,
250 g finomliszt,1 csomag sütőpor,
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1 evőkanál vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez,
1 evőkanál finomliszt a tepsi kikenéséhez.

Krémhez

450 ml tej,
3 evőkanál finomliszt,
380 g vaj vagy margarin,
300 g porcukor,
30 ml rum,

Oldalára és a tetejére

10 dkg kókuszreszelék,
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
4 evőkanál porcukor,
50 g vaj,
2 evőkanál citromlé.

Kozáksapka elkészítése

Tipp: a kiszúrás során leeső tésztadarabokat hagyjuk megszáradni egy kicsit, majd készítsünk belőle kókuszgolyókat.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Bedi Istvánnénak!

Exit mobile version