Site icon Balkonada

Gesztenyés krémes – saját készítésű gesztenyemasszával is

Gesztenyés krémes az ősz kivételes ajándékából, a szelid gesztenyéből készül, amiből akár magunk is elkészíthetjük a finom habos sütemény alapjául szolgáló gesztenyemasszát. Ha ezt így túl macerásnak találjuk, készen vásárolt gesztenyemasszát is használhatunk a recepthez.

Gesztenyés krémes receptje

Saját készítésű gesztenyemasszát használtam ehhez a nagyon finom süteményhez. Igazi kincs, az ősz ajándéka: a szelíd gesztenye. A feldolgozása nem könnyű, de a belőle készített finomságok feledtetik az emberrel a fáradtságos munkát.
Gesztenyés krémest sütöttem, megunhatatlanul finom.
Jó szívvel ajánlom a receptet…akár diétás változatban elkészítve is tökéletes! 🙂 A receptet Web cukrászda oldalán találtam (Vass Lászlóné, Edit receptje).
Érdemes 1 éjszakán át hűteni, utána lesz az igazi….a legélvezetesebb 😉 – ajánlotta a kiváló receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók:

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítése

Nagyon finom sütemény! 😋
Jó sütögetést kívánok!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version