Site icon Balkonada

Az év slágernövényei: bundás muskátli (BotaniCat) és macskamajomfa

Örömmel számolok be elsőként a hírről, hogy több éves áldozatos növénynemesítési munka eredményeként két teljesen új növényfaj jött létre. A bundás muskátli és a macskamajomfa már a nagyközönség előtti bemutatásuknál is igen nagy sikert arattak, így bátran mondhatjuk, hogy ezek az idei év slágernövényei.

2021-es év slágernövényei

Gondolom már a te oldalad is furdalja a kíváncsiság, vajon mifán terem ez a két új botanikai ritkaság.

 Mutatom is!

Bundás muskátli (BotaniCat)

BotaniCat, a magyarul tavaszi bundás muskátlinak hívott botanikai ritkaság minden bizonnyal a magyar kertészkedők szívét is meghódítja. Különösen a cirmos, és a növényvilágban oly ritka fekete változata számíthat nagy érdeklődésre. 

A tavaszi bundás muskátli nagy előnye, hogy sem locsolni, sem tápoldatozni nem kell. 

Egyesek szerint jól társítható egy szintén népszerű botanikai ritkasággal a BotaniKutyával. Mások viszont óva intenek a kettő együttes ültetésétől.

Macskamajomfa

A macskamajomfa az egyszerű házi macska és a majomfa, másnéven pénzteremtő pozsgafa keresztezésével jött létre. Annyira új felfedezés, hogy még igen kevés szakirodalmat találni róla. Az azonban bizonyos, ebből nem kell teát készítened, nem kell szaglásznod. Gyógyhatása minden cicaimádónál azonnal jelentkezik. Egyszerűen elég rápillantanod és máris elbódít. Már a látványa is örömet és boldogságot okoz.

Most már nagyon kíváncsi vagy ugye?

Akkor lássuk is ezt a csodát!

Nagyon köszönöm a fotót Buza Erikának!

Ugye Te is kedvet kaptál, hogy egy ilyen szépséget beszerezz?

Vidám április 1-et kívánok!

Exit mobile version