Titokkrém, azaz grízhab receptje

A titokkrém nem más, mint grízhab. Az egyszerű és olcsó, sütés nélküli desszert a család minden tagjának azonnal a kedvence lesz.

titokkrém: grízhab

A gríz (búzadara) nagyon jó alapanyag. Sok minden készíthető belőle. Kedvelt levesbetét a grízgaluska,  a tejbegríz sósan és édesen is kitűnő. Igazi ínyencek még ki is ránthatják a tejbegrízt.

Szeles Éva osztotta meg a grízhab régi erdélyi receptjét.

“45 éve tanultam, a gyerekeim imádják. Olyan könnyű, habos lesz, mint a tojáshab.”

Titokkrém hozzávalói

  • 1/2 liter víz,
  • 3 kanál búzadara,
  • 6 kanál cukor,
  • 1 citrom reszelt héja és leve,
  • tetejére tejszínhab vagy csoki.

Elkészítése

  • a vízbe beleteszem az összes hozzávalót,
  • felfőzöm, míg a dara megpuhul,  kb 6 percig,
  • jól megdagad, akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú,
  • nagyon hidegre kihűtöm,
  • majd habverővel felverem fehér habbá, jó sokáig kell verni, kézi habverővel 25-30 perc, gépivel kb ennek a fele.

Nem kell félni, mert nagyon finom hab lesz belőle! Kis tálkákba szedem, és a tetejét tejszínhabbal vagy csokival díszítem.

Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!

Soós Prokópius Júlia tippje: “Gyermekkorom óta a kedvencem. Érdemes már melegen megkezdeni habverővel lazítani, tényleg habkönnyű lesz. :)”

Tipp: Ne legyünk türelmetlenek a megkóstolósával. Jól lehűtve a legfinonabb, ezért fogyasztás előtt pár órára tegyük be hűtőbe.

További hasonló receptek

Hamis tiramisu – tojás nélküli recept

Tejbegríz sósan, túróval és tejföllel

Rántott tejbegríz recept

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

2 hozzászólás

  1. Babai Katalin szerint:

    Nagyon tetszik ez az oldal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás