Category: Konyhai praktikák
Konyhai praktikák, konyhai kisokos, mennyiségek, alapfogalmak a konyhában, konyhai trükkök, praktikus fogások, főzési technikák
A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam. Paradicsom aszalása Az aszalt vagy szárított...
Köszönöm a megosztásokat!
Könnyű dolgunk van, ha birtokunkban van egy jó kelt tészta alaprecept. Nagyon sok ételünk alapja a kelt tészta, egyszerű kalácson túl bukta, napraforgókalács vagy akár aranygaluska is készülhet belőle. Kelt tészták A kelt tészták...
Köszönöm a megosztásokat!
A linzertészta a piskóta mellett az egyik legfontosabb és leggyakoribb alaptészta, amit édes vagy sós sütemények készítésénél is használhatunk. A linzertészta alaprecept jól jön, ha neki állnánk valami egyszerű és finom süteménynek. Ha ismered...
Köszönöm a megosztásokat!
A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle. Fűszerolaj készítése Porga Júlia...
Köszönöm a megosztásokat!
A nálunk kapható citrusféléket messzi tájakról hozzák és általában erős gomba- és rovarirtó szerekkel kezelik. A kezelés nélküli felhasználásuk kockázatos. A bio citromoknál tiltott ezeknek a szereknek használata, így annak a héját is bátran...
Köszönöm a megosztásokat!
A karácsonyi készülődés idején elég gyakran megmarad egy csomó tojásfehérje. Adódik a megoldás, hogy készítsünk habcsókot vagy gyümölcskenyeret. Olvasónk most egy újabb megoldást is mutat a megmaradt tojásfehérje hasznosítására. Megmaradt tojásfehérje hasznosítása Vas Sándorné...
Köszönöm a megosztásokat!
Pástétom pörkölt maradékból receptet osztott meg olvasónk. Igazán jó ötlet, hisz nem kell a maradékot kidobni és nagyon jó reggeli, vacsora vagy szendvics alapanyag lehet belőle. Pástétom pörkölt maradékból Biztos jártál már úgy, hogy...
Köszönöm a megosztásokat!
A kezdő háziasszonyoknak tapasztalat hiányában szeretnek mindent pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha tudjuk, mennyi az egy kanál liszt...
Köszönöm a megosztásokat!
A tésztára bármikor számíthatunk. Pillanatok alatt elkészíthetünk egy tésztás ételt és még elrontani sem lehet. Ha van otthon száraztésztánk, akkor viszonylag egyszerű és gyorsan összedobhatunk valami finom és laktató ételt. Ismerjük meg a legkedveltebb...
Köszönöm a megosztásokat!
A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és tejfölből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható vele. Hús...
Köszönöm a megosztásokat!
Egyszerű trükkök gyümölcspucoláshoz mindig jól jönnek. Amikor megláttam a kitűnő ötleteket bemutató videót, rögtön tudtam, hogy ez sok embert fog érinteni, sokaknak jól jön majd. Nem is haboztam sokáig, elhoztam, hogy a Te életed...
Köszönöm a megosztásokat!