Category: Konyhai praktikák

biocitrom felhasználása 0

Biocitrom felhasználása sokoldalúan

A nálunk kapható citrusféléket messzi tájakról hozzák és általában erős gomba- és rovarirtó szerekkel kezelik. A kezelés nélküli felhasználásuk kockázatos. A bio citromoknál tiltott ezeknek a szereknek használata, így annak a héját is bátran...

  • 42
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
maradék tojásfehérje 0

Így tartósítsd a megmaradt tojásfehérjét

A karácsonyi készülődés idején elég gyakran megmarad egy csomó tojásfehérje. Adódik a megoldás, hogy készítsünk habcsókot vagy gyümölcskenyeret. Olvasónk most egy újabb megoldást is mutat. Vas Sándorné szilikon muffin formákat használ a megmaradt tojásfehérjék...

  • 56
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
mi mennyi a konyhában 0

Mi mennyi a konyhában?

A kezdő háziasszonyoknak tapasztalat hiányában szeretnek mindent pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha tudjuk, mennyi az egy kanál liszt...

  • 19
  •  
  •  
  • 17
  •  
  •  
besamelmártás 0

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és tejfölből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható vele. Hús...

  • 23
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •