Category: Konyhai praktikák

paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam. Paradicsom aszalása Az aszalt vagy szárított...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 109
  • 4
  •  
  •  

Fűszerolaj készítése házilag

A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle. Fűszerolaj készítése Porga Júlia...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 249
  • 8
  •  
  •  
biocitrom felhasználása

Biocitrom felhasználása sokoldalúan

A nálunk kapható citrusféléket messzi tájakról hozzák és általában erős gomba- és rovarirtó szerekkel kezelik. A kezelés nélküli felhasználásuk kockázatos. A bio citromoknál tiltott ezeknek a szereknek használata, így annak a héját is bátran...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 3
  •  
  •  
maradék tojásfehérje

Így tartósítsd a megmaradt tojásfehérjét

A karácsonyi készülődés idején elég gyakran megmarad egy csomó tojásfehérje. Adódik a megoldás, hogy készítsünk habcsókot vagy gyümölcskenyeret. Olvasónk most egy újabb megoldást is mutat a megmaradt tojásfehérje hasznosítására. Megmaradt tojásfehérje hasznosítása Vas Sándorné...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 3
  •  
  •  
mi mennyi a konyhában

Mi mennyi a konyhában?

A kezdő háziasszonyoknak tapasztalat hiányában szeretnek mindent pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha tudjuk, mennyi az egy kanál liszt...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.2K
  • 43
  •  
  •  
Tésztaszótár: tészta fajták, főzésük

Tésztaszótár: tészta fajták, főzésük

A tésztára bármikor számíthatunk. Pillanatok alatt elkészíthetünk egy tésztás ételt és még elrontani sem lehet. Ha van otthon száraztésztánk, akkor viszonylag egyszerű és gyorsan összedobhatunk valami finom és laktató ételt. Ismerjük meg a legkedveltebb...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 8
  • 7
  •  
  •  
besamelmártás

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és tejfölből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható vele. Hús...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 26
  • 2
  •  
  •