Category: Zöldségből, gyümölcsből készítve

legjobb lekvár receptek 0

Legjobb lekvár receptek

A gyümölcsökből cukorral vagy anélkül készült gyümölcsízek sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Fogyaszthatjuk önmagunkban kenyérre, kalácsra kenve, palacsinta töltelékeként, de a rengeteg hagyományos süteményünk fontos kellékei. Összeszedtem a legjobb gyümölcslekvár recepteket a legegyszerűbbektől a legpikánsabbig....

  • 36
  •  
  • 14
  •  
  •  
legjobb szilvás ételek receptjei 0

Legjobb szilvás ételek receptjei

A szilva az egyik legfinomabb és legjobban felhasználható gyümölcsünk. Gombócba, süteményekbe is kitűnő, a belőle készült lekvárnak pedig kevés párja van. Sok receptet megosztottam már a blogban a levestől a gombócon és a süteményeken...

Hónapokig elálló ételízesítő 0

Hónapokig elálló ételízesítő készítése házilag

Az idei időjárás nagyon nem kedvezett a zöldségféléknek. Már most az egekben az alapvető zöldségfélék ára is. Az agyon sózott és kemikáliákkal tartósított tartósított ételízesítőknek nem vagyok híve. A hónapokig elálló ételízesítő elkészítése egyszerű....

  • 42
  •  
  • 13
  •  
  •  
lecsó variációk 0

Lecsó variációk, ahogy az olvasók készítik

Amikor megkérdeztem az olvasókat, hogy készítik a lecsót, nem is gondoltam, hogy olyan változatokat is írnak majd, amelyek számomra teljesen ismeretlenek. Nem véletlen, hogy népszerű étel. Igen változatosan fogyasztható, az olvasók által megírt lecsó...

  • 56
  •  
  • 98
  •  
  •  
cukrozott szilva nyersen eltéve 0

Cukrozott szilva nyersen eltéve

Cukrozott szilva nyersen eltéve befőttként is finom. Ha valami különlegesre vágyunk és nem elégszünk meg a napon aszalt szilvával, készítsünk belőle befőttet főzés nélkül!      Kordics-Újvári Veronika: “A szomszédasszonyom készíti el minden évben....

  • 201
  •  
  • 10
  •  
  •  
sárgadinnye befőtt 0

Sárgadinnye befőtt eltevése

A sárgadinnye befőtt készítése egyszerű és gyors. Olvasónk minden évben elkészíti, hogy aztán majd megédesítse a téli estéket.      Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: “Még van sárga dinnye érdemes kipróbálni télen kincset ér 🙂 Pár évvel ezelőtt találtam a...

  • 99
  •  
  • 19
  •  
  •  
házi őszibarack lé 0

Házi őszibaracklé készítése

A kertben termelt zöldségekből és gyümölcsökből érdemes a vitaminszegény napokra is bespájzolni. Gyümölcsökből a lekvárok és az ivólevek állnak el legtovább. Olvasónk a házi őszibaracklé készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.     Hangya Erika:...

szilvalekvár rummal 0

Szilvalekvár rummal

A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt.     Sinka Erika a...

szódás meggy 0

Szódás meggy: főzés nélküli “konyakos meggy”

Szódás meggy. Sose hallottam még. Azt meg vajon eszik vagy isszák? – volt az első reakcióm. Aztán megláttam a fotót és egyértelművé vált, hogy ez valójában egy meggybefőtt. Meggybefőtt alkoholos ízzel úgy, hogy egyetlen...

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás