Category: Zöldségből, gyümölcsből készítve

házi dobálós

Házi dobálós (vödrös) savanyúság receptek titkai

Az utóbbi években igen kedvelt lett a házi dobálós savanyúság. Találkozhatsz még velük vegyes,vödrös vagy hordós savanyúságként. Van amikor vecsési savanyuságként aposztrofálják, míg máskor erdéyli eredetűenk mondják. A nagyi féle mindent bele télire savanyúsághoz...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.3K
  • 31
  •  
  •  
paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam. Paradicsom aszalása Az aszalt vagy szárított...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 109
  • 4
  •  
  •  
málnás joghurttorta

Málnás joghurttorta kekszes alapon

Málnás joghurttorta kekszes alapon receptet osztott meg velünk Illésné Nagy Mária. A sütés nélküli torta kitűnő nyári sütemény.  “Kánikula desszert…. Bármilyen fajta friss gyümölccsel készülhet, ízlés szerint. Én gyönyörű, gurulós málnát használtam hozzá, jól...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 507
  • 9
  •  
  •  
dinnye befőtt

Görög- és sárgadinnye befőtt

Görög- és sárgadinnye befőtt receptet kaptam egyik olvasómtól.  Görög- és sárgadinnye befőtt Pár hete levélben kért tőlem dinnyehéjból készíthető befőtt receptet Klárika. Akkor csak a dinnyehéj savanyúság és a dinnyehéjat is tartalmazó lekvár recepjét...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 9
  •  
  •  

Melyik hónapban melyik gyümölcsöt főzzük be?

Ha valaki egyszer rákap a házi befőzésre, nehezen mond le róla. Amint megtapasztalja, hogy mennyivel finomabb az otthon készített befőtt vagy lekvár, mint a gyárban előállított, csakis saját maga teszi el a gyümölcsöket. És...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 134
  • 0
  •  
  •  
Őszibarack lekvár sütőtökkel

Őszibarack lekvár sütőtökkel

Őszibarack lekvár sütőtökkel nevet adtam a pikáns lekvár receptjének, pedig ez sokkal több annál. Az ízét is jobban el tudod képzelni, ha elmondom, igazából sütőtök-narancs-őszibarack és gyömbér házasításából jött létre. Ugye milyen jól hangzik? ...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 0
  •  
  •  
ribizli gondozása

Gyümölcs befőzés alapok – milyen gyömölcsöt válasszak?

Lédús gyümölcsök nélkül elképzelhetetlen a nyár. Szerencsére nagyon jó módszerek léteznek arra, hogy ezeket a ízeket konzerváljuk és ne csak a legmelegebb évszakban élvezzük. Az ízletes lekvárok, ínycsiklandó üvegbe zárt kincsek elkészítése, vagyis gyümölcs...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 233
  • 11
  •  
  •  
Töltött karalábé

Töltött karalábé Irén módra

A karalábét sokan csak levesekbe használják, pedig ez az értékes zöldségünk sokkal többet érdemel ennél. Bagányné Irén saját maga termeli a karalábét, így sok ötlete van a felhasználására. A karalábés töltikéhez még a zsenge...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 419
  • 13
  •  
  •  
Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol

Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol

Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol receptet osztott meg velünk olvasónk. A fenséges ízén túl az egyszerű elkészíthetősége is mellette szól.  Illésné Nagy Mária rengeteg kitűnő recepttel megajándékozott már bennünket. Ott van például a brokkolis-karfionos lasagne...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 302
  • 1
  •  
  •  
Karalábés töltike receptje

Karalábés töltike a zsenge levelek felhasználásával

Akinek kertje van, sok egészséges zöldséget megtermel a családnak. És ha már ott a sok finomság, azokat fel is használja. Minél változatosabban és minél több részét felhasználva a vegyszermentes zöldségnek. Olvasónknál karalábés töltike készült,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 223
  • 7
  •  
  •  
spárga tejszínmártással

Spárga tejszínmártással

A spárga tejszínmártással önálló fogásként is fogyasztaható, de akár köretként is tálalhatjuk egy finom húsétel mellé. Kösnynű fogás, így nyár esti vacsorának kitűnő. A spárga fogyasztásnak nincs túl nagy hagyománya Magyarországon, de napjainkban már...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 181
  • 11
  •  
  •  

3 nyári frissítő levendulából

Ne hagyjuk kárba veszni a levendula illatos virágait, hisz nagyon finom hűsítő készülhet belőle. Már is mutatom milyen nyári frissítő lehet a levendulából. Egyszerű és nagyszerű receptek. 3 nyári frissítő levendulából A levendula az...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 211
  • 7
  •  
  •  
sóskamártás

Sóskamártás készítése

Sóskamártás, sóskaszósz vagy sóskafőzelék, hívhatták bárhogy gyerekkoromban, én nem szerettem. Pedig alapvetően imádtam a főzelékeket, mártásokat és szószokat. Sőt az egyik kedvenc ételem a spenót volt. Persze nyersen imádtam a sóskát, na de mártásnak…...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.5K
  • 13
  •  
  •  
rácbab

Rácbab, a tejfölös, húsos főétel

A zöldbab azon zöldségek közé tartozik, amit a világ legnagyobb területén ismernek és szeretnek. Magyarországon leginkább leves vagy főzelék készül belőle. A változatosság kedvéért most itt a rácbab receptje. Miért együnk zöldbabot? A zöldbab...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.2K
  • 88
  •  
  •  

Pitypangvirág méz és szörp készítése

Az aranysárga pitypangra vagy másik nevén gyermekláncfűre sokan mérgesek, amikor tavasszal előbújik a kertben és elrondítja a makulátlannak álmodott füvet. Bosszankodás helyett van egy jobb ötletem: hasznosítsd! Tudtad, hogy pitypangvirág méz és szörp is...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 321
  • 11
  •  
  •