Category: Gyümölcsös ételek

Töltött sült alma receptje a didergős napokra

A sült alma a didergős téli esték megmentője. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ha valami kényeztető finomságra vágyunk. Önmagában is kitűnő, de kedvünkre tölthetjük fahéjas cukorral, mézzel, dióval és/vagy lekvárral. A töltött sült alma töltelékeinek...

Gyümölcssajt készítése almából és lekvárokból

Gyümölcssajt készítés a gyümölcsök tartósításának egy módja, amit a 19. század végétől alkalmaztak. Legismertebb fajtája a birsből készülő birsalmasajt és a szilvából főzött szilvaíz. Mesterséges változata volt a Hitler-szalonna. Olvasónk zamatos almából és kész...

fekete szőlő leves tejszínhabbal tányéron

Fekete szőlő leves receptje

Fekete szőlő leves nem egy mindennapos gyümölcsleves. A pudingporral dúsított, szép sötét színű leves tetejére tejszínhab kerül, amit egy szem szőlővel is megkoronázhatunk. Fekete szőlő leves A gyümölcslevesek többségében darabos gyümölcsöket is találunk. A...

sárgabarackos gombóc receptje

Legjobb gombóc receptek

Szerintem alig akad olyan ember, aki ne szeretné a gombócot. Akár szilvával, sárgabarackkal vagy bármi mással is töltjük, és akár zsemlemorzsába, akár mákba forgatjuk a krumplis tésztát, a házilag készített gombócnak nincs párja. Több...

legjobb lekvár receptek

Befőzési kisokos – egyszerű receptekkel és praktikákkal

Kár lenne a kertben megtermett gyümölcsöket veszni hagyni, érdemes befőzni, tartósítani a téli hónapokra. Befőtt, lekvár, szörp, likőr és savanyúság is készülhet belőlük. Befőzési kisokos címmel egy befőzéssel kapcsolatos összefoglalót hoztam egyszerű receptekkel és...

Őszibarack ivólé házilag

Őszibarack ivólé házilag is egyszerűen elkészíthető. Hatalmas előnye, hogy biztosak lehetünk benn, hogy mit tartalmaz. Nincsenek benne mesterséges, káros alapanyagok. Egy üvegnyi tömény napfény és egészség. Őszibarack Az őszibarack vagy őszibarackfa (Prunus persica) a...