Category: Gyümölcsös ételek

Gyümölcsös ételek

Sült gyümölcstea – természetes antibiotikum

Bár sült gyümölcsteát ígértem a címben, de valóban egy olyan egészséges csemegét hoztam, ami sokoldalúan felhasználható. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük az ízlésünk szerint. Télen aztán fantáziánk és kívánságunk szerint használhatjuk fel a nyár zamatait. Az...

Szilvalekvár vörösborral hagyományosan készítve

A szilvalekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan. Íme...

szőlő mag, szőlősajt

Szőlősajt, az egészséges nassolnivaló

A szőlősajt nem egyszerűen csak egy kis édes nassolnivaló, sokkal több annál. A szőlő egyik legértékesebb részét, a szőlőmagot is tartalmazza, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője. Szőlőmagos szőlősajt készítése...

Mézes-sütőtökös birslekvár

Mézes-sütőtökös birslekvár

Mézes-sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet.  Illésné Nagy Mária ajánlása: “NoSalty-ezt ettem receptjét formáltam a saját ízvilágomra. Jó szorgoskodást, finom ízeket kívánok!” Mézes-sütőtökös birslekvár hozzávalói 40...

birsalmasajt mikróban

Birsalmasajt mikróban készítve

A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte. A birsalmának már a megpucolása is elég nagy meló, hát még órákig kevergetni. Kinek van manapság...

töltött sültalma

Töltött sült alma

A sült alma a didergős téli esték megmentője. Önmagában is kitűnő, de kedvünkre tölthetjük fahéjas cukorral, mézzel, dióval vagy lekvárral. A töltött sült alma töltelékeinek csak a kreativitásunk és a fantáziánk szab határt.  Az...

Birsalma lekvár cukorral

Birsalma lekvár cukorral

A cukormentes birsalma lekvár receptjét már leírtam, most viszont azt mutatom meg, hogy készül a birsalma lekvár cukorral. Nincs benne semmi trükk. Egyszerű, de nagyon ízletes lekvár lesz belőle. A birsalma az egyik legegészségesebb gyümölcs,...

almatöltelék

Sokoldalú almatöltelék, akár hullott almából is

Szeretem az almás ételeket és praktikus megoldásokat. Nem meglepő, hogy olvasónk hullott almák hasznosítására mutatott ötlete rögtön megnyerte a tetszésem. Az almaszezonban elrakott almatöltelék kéznél van, ha valami finom almás édességet (pl. rétes, almás...

Birsalma receptek: a legjobb dolog, ami a birsalmával történhet

Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. Ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja. Nyersen szinte ehetetlen. Válogass a...

Fűszeres almaleves

Fűszeres almaleves fagyival – tejallergiásoknak is

A nyár nem múlhat el hűsítő gyümölcsleves nélkül. A gyümölcslevelesek sűrítésére többnyire valamilyen tejterméket használunk. Olvasónk fűszeres almaleves fagyival receptet osztott meg, amibe semmi tejterméket nem tett, így tejallergiások is fogyaszthatják.  Fűszeres almaleves hozzávalói...

legjobb lekvár receptek

Legjobb lekvár receptek

A gyümölcsökből cukorral vagy anélkül készült gyümölcsízek sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Fogyaszthatjuk önmagunkban kenyérre, kalácsra kenve, palacsinta töltelékeként, de a rengeteg hagyományos süteményünk fontos kellékei. Összeszedtem a lekvár receptek legjobbjait a legegyszerűbbektől a legpikánsabbakig....

legjobb szilvás ételek receptjei

Legjobb szilvás ételek receptjei

A szilva az egyik legfinomabb és legjobban felhasználható gyümölcsünk. Gombócba, süteményekbe is kitűnő, a belőle készült lekvárnak pedig kevés párja van. Sok receptet megosztottam már a blogban a levestől a gombócon és a süteményeken...

cukrozott szilva nyersen eltéve

Cukrozott szilva nyersen eltéve

Cukrozott szilva nyersen eltéve befőttként is finom. Ha valami különlegesre vágyunk és nem elégszünk meg a napon aszalt szilvával, készítsünk belőle befőttet főzés nélkül!  A szilva igazán sokoldalú gyümölcs. Nyersen fogyasztva is kitűnő, de...

sárgadinnye befőtt

Sárgadinnye befőtt eltevése

A sárgadinnye befőtt készítése egyszerű és gyors. Olvasónk minden évben elkészíti, hogy aztán majd megédesítse a téli estéket.  Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: “Még van sárga dinnye érdemes kipróbálni télen kincset ér 🙂 Pár évvel ezelőtt találtam a receptet, azóta...

házi őszibarack lé

Házi őszibaracklé készítése

A kertben termelt zöldségekből és gyümölcsökből érdemes a vitaminszegény napokra is bespájzolni. Gyümölcsökből a lekvárok és az ivólevek állnak el legtovább. Olvasónk a házi őszibaracklé készítésének rejtelmeibe avat be bennünket. Hangya Erika: “Próbáltam őszibaracklevet...

szilvalekvár rummal

Szilvalekvár rummal egyszerűen

A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt. A sárgabarack mellett a szilva...

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás