Category: Zöldségből, gyümölcsből készítve

Zöldségből, gyümölcsből készítve

csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár (hecsedli) készítése

A csipkebogyó lekvár vagy népies nevén a hecsedli nagyon finom és C vitaminban gazdag finomság. Elkészítése azonban nem egy leányálom. Nagyon macerás az előkészítése is és hosszan kell főzni is. Csak erős idegzetűeknek ajánlott....

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  •  
  •  
  •  
Sonkás brokkolilepény

Sonkás brokkolilepény receptje

A sonkás brokkolilepény azt hiszem nálam betalált. Imádom a brokkolit és az összes hozzávalóját. Most már csak az maradt hátra, hogy sűrgősen bevásároljam a hozzávalókat. Sonkás brokkolilepény receptje “Egyszerű és nagyszerű kategóriába sorolható receptet...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 274
  • 8
  •  
  •  
céklás almalé

Rostos céklás almalé – vitamimbomba a javából

Rostos céklás almalé igazi vitamimbomba, amelyet még a legfinnyásabb gyerekek is örömmel fogyasztanak. Az alma és a cékla vitaminjait és ízhatásait összekombinálva egy különlegesen finom, egészséges és vitaminokkal teli üdítőital jön létre. A cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva),...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 216
  • 3
  •  
  •  
pizzaszósz

Pizzaszósz házilag – házi paradicsomszósz pizzához

Az otthoni pizzázás mindig jó kis buli. Főleg, ha a család apraja-napja bekapcsolódik a készítésbe, hisz a házi pizzatésztára a kicsik is imádják felrakni a feltéteket. Hátha még a pizzaszósz is házilag készül! Pizzaszósz...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 133
  • 10
  •  
  •  

Rakott karfiol – egyszerű és finom

A rakott karfiol a többi zöldséges rakott ételhez hasonlóan igen kedvelt és laktató. Ha az egyik receptjét ismerjük, akkor nyert ügyünk van, mert mindegyik egy kaptafára készül. Rakott karfiol Hozzávalók egy közepes nagyságú karfiol,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 153
  • 11
  •  
  •  
Habkönnyű süti-mámor

Habkönnyű süti-mámor diétásan

Nagyon jó kis csapat gyűlt össze a Kertemből tálalva Facebook csoportban. Segítőkészen megosztjuk egymással a kipróbált recepteket és mindig van egy-két kreatív szakács, aki továbbgondolja ezeket és aztán azokat megmutatja. Most is így alakult...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 179
  • 7
  •  
  •  
a napfény íze - vegyes gyümölcslekvár

A napfény íze – mindent bele gyümölcslekvár

A napfény íze nevet adta Sinka Erika a speciálisan ízesített, többféle gyümölcsből készülő vegyes gyümölcslekvárjának. Nagyon találó a név. Valóban benne van a nap minden sugara, amivel a vegyszermentesen gondozott zamatos gyümölcsök beértek. El...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 131
  • 8
  •  
  •  
gömbcukkini töltve

Gömbcukkini töltve, kaporszósszal tálalva

A cukkinis receptek sorában egy újabb ínyencséget hoztam. A gömbcukkini töltve úgy készül, ahogy hosszúkás alakú cukkiniből is készíthetnénk. Különlegessége a gusztusos kinézetén túl az, hogy tálaláskor kaporszósszal is kerül mellé. Gömbcukkini töltve kaporszósszal...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 106
  • 6
  •  
  •  
Zöldparadicsom télire

Zöldparadicsom télire – savanyúság a be nem érő paradicsomokból

Nagyanyáink nem éltek olyan pazarló életet mint mi. Minden dobtak ki étel, sőt a be nem érő paradicsomok felhasználási módját is kitalálták. A zöldparadicsom télire kitűnő savanyúság lehet. Gyerekkoromban ez volt a kedvencem, Anyukám...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.8K
  • 93
  •  
  •  
pikáns lekvárok

Pikáns lekvárok – olvasó praktikák a különleges ízekhez

Időnként érdemes egy kicsit kísérletezni és új ízeket kipróbálni a lekvárok terén is. Az ízesítéshez sok minden bevethető. Pikáns lekvárok receptötletét hoztam az olvasóktól. Pikáns lekvárok az olvasóktól Már eddig is osztottam meg néhány...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 203
  • 9
  •  
  •  
Bazsalikomos paradicsomlekvár

Bazsalikomos paradicsomlekvár

Bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény. Bazsalikomos paradicsomlekvár Kovács Katalin készítette a különleges paradicsomlekvárt,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 131
  • 7
  •  
  •  
ecetes szilva

Ecetes szilva – kitűnő savanyúság télire

Gyümölcsöket többnyire lekvár vagy befőtt formájában teszünk el télire vagy alkoholos italként végzik. Az ecetes szilva egy üdítő kivétel, amit már nagyanyáink is gyakran készítettek. Olvasónk megmutatta, hogy készítte Ő a régi recept alapján....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 310
  • 48
  •  
  •  
Töltött cukkini maradék pörköltből

Töltött cukkini maradék pörköltből

Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem is mindig úgy tanítottak a szüleim, hogy ételt nem dobunk ki. Rendszeresen gyakorlom is. Ezért is örültem a töltött cukkini maradék pörköltből receptjének.  A cukkini...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 179
  • 3
  •  
  •  

Savanyú paprika télire

A savanyú paprika az egyik legegyszerűbben elrakható savanyúság. A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik. Savanyú paprika Többféle paprika eltevési...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 823
  • 20
  •  
  •  
fügelekvár

Fenséges fügelekvár egyszerűen

A fügelekvár készítés az egyik legjobb dolog, ami a fügével történhet. Az ízletes, zamatos lekvár kenyérre kenve is fenséges, de akár süteményekhez is felhasználhatjuk.  A füge az egyik legősibb kultúrnövény, eredeti hazája Kis-Ázsia, Szíria,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 239
  • 18
  •  
  •  
töltött cukkini lepény

Töltött cukkinis lepény

A töltött cukkinis lepény receptje a cukkini tócsni újragondolásából született. A finom csirkehús és a zöldséges lepény házasítása egy nagyon finom és laktató ételt eredményezett.  Töltött cukkinis lepény “Ötletadó….friss hozzávalókból, ízletes fogást ajánlok figyelmetekbe....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 163
  • 17
  •  
  •  
metélőpetrezselyem

Fűszernövény tartósítás – bevált házi módszerek

A nyár az ínyenceknek igazi kánaán, elég csak kimenni a kertbe vagy az erkélyre és már csipegethetünk egy kis friss, zamatos fűszert. A fűszernövény tartósítás nem ördöngösség, már is mutatom a legjobb módszereket! Fűszernövény...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 135
  • 9
  •  
  •  
házi dobálós

Házi dobálós (vödrös) savanyúság receptek titkai

Az utóbbi években igen kedvelt lett a házi dobálós savanyúság. Találkozhatsz még velük vegyes,vödrös vagy hordós savanyúságként. Van amikor vecsési savanyuságként aposztrofálják, míg máskor erdéyli eredetűenk mondják. A nagyi féle mindent bele télire savanyúsághoz...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.3K
  • 29
  •  
  •  
paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam. Paradicsom aszalása Az aszalt vagy szárított...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 109
  • 4
  •  
  •  
málnás joghurttorta

Málnás joghurttorta kekszes alapon

Málnás joghurttorta kekszes alapon receptet osztott meg velünk Illésné Nagy Mária. A sütés nélküli torta kitűnő nyári sütemény.  “Kánikula desszert…. Bármilyen fajta friss gyümölccsel készülhet, ízlés szerint. Én gyönyörű, gurulós málnát használtam hozzá, jól...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 507
  • 9
  •  
  •  
dinnye befőtt

Görög- és sárgadinnye befőtt

Görög- és sárgadinnye befőtt receptet kaptam egyik olvasómtól.  Görög- és sárgadinnye befőtt Pár hete levélben kért tőlem dinnyehéjból készíthető befőtt receptet Klárika. Akkor csak a dinnyehéj savanyúság és a dinnyehéjat is tartalmazó lekvár recepjét...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 634
  • 9
  •  
  •