Category: Lekvárok, befőttek, öntetek
Pikáns fügelekvár készítéséhez hoztam olvasói ötleteket. Bár mutattam már, hogy készül a fenséges fügelekvár, de ha nálad is terem még a füge, akkor jól jöhet egy kicsit más recept. Pikáns fügelekvár – olvasói ötletek...
Köszönöm a megosztásokat!
Időnként érdemes egy kicsit kísérletezni és új ízeket kipróbálni a lekvárok terén is. Az ízesítéshez sok minden bevethető. Pikáns lekvárok receptötletét hoztam az olvasóktól. Pikáns lekvárok az olvasóktól Már eddig is osztottam meg néhány...
Köszönöm a megosztásokat!
A vanília sodó név talán egy kicsit flancosan hangzik és sokan valami nagyon bonyolult dologra gondolnak a hallatán. Pedig a sodó nem más, mint süteményekhez való, édes és melegen tálalt öntet. Elkészítése pedig egyáltalán...
Köszönöm a megosztásokat!
Az igazán előrelátók már nyáron elkezdik a karácsonyi ajándékok begyűjtését, vagy helyesebben mondva elkészítését. A kertben termesztett gyümölcsökből szuper ajándékok készülhetnek. Olvasónk az idén karácsonyi fűszeres körtelekvár főzésével készül a téli ünnepre. A kézzel...
Köszönöm a megosztásokat!
Bár a lekvárfőzés ideje jórészt a nyár, ősszel is igazán ínyenc lekvárokat készíthetünk. Olvasónk kipróbált sütőtöklekvár receptje megvalósításért kiált. Turánné Szolnoki Valéria ajánlása: Sütőtöklekvárt főztem próbaként. Nagyon finom lett. Sütőtöklekvár hozzávalói 2 db közepes méretű...
Köszönöm a megosztásokat!
Mézes-sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet. Illésné Nagy Mária ajánlása: “NoSalty-ezt ettem receptjét formáltam a saját ízvilágomra. Jó szorgoskodást, finom ízeket kívánok!” Mézes-sütőtökös birslekvár hozzávalói 40...
Köszönöm a megosztásokat!
A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte. A birsalmának már a megpucolása is elég nagy meló, hát még órákig kevergetni. Kinek van manapság...
Köszönöm a megosztásokat!
Birsalmasajt otellószőlővel fotó érkezett egy olvasótól. Nagyon jól néz ki, legszívesebben azonnal beleharapna az ember. Természetesen a készítés módja sem maradt titokban, eláruljuk, hogy lesz ilyen látványos az őszi birsalmás finomság. Birsalmasajt otellószőlővel elkészítése...
Köszönöm a megosztásokat!
Régóta van japánbirs a kertünkben. Nagyon szeretem tavasszal a rózsaszín virágait, ősszel pedig jól mutatnak rajta a termések. Sokáig nem tudtam, hogy fogyasztható is. Utána olvastam az interneten és kiderült, milyen nagy a vitamintartalma....
Köszönöm a megosztásokat!
Az ősz kedvelt gyümölcse az alma sokoldalúan felhasználható. Imádom, ha ropog a fogam alatt, de azért kompótnak vagy süteménybe sem utolsó. Összegyűjtöttem a blogon eddig megjelent legjobb almás ételek receptjeit. Legjobb almás ételek Aszalt...
Köszönöm a megosztásokat!
A cukormentes birsalma lekvár receptjét már leírtam, most viszont azt mutatom meg, hogy készül a birsalma lekvár cukorral. Nincs benne semmi trükk. Egyszerű, de nagyon ízletes lekvár lesz belőle. A birsalma az egyik legegészségesebb gyümölcs,...
Köszönöm a megosztásokat!
Gyümölcssajt nemcsak birsalmából készülhet. Olvasónk zamatos almából és kész lekvárból készített kényeztető finomsága kipróbálásért kiállt. Gyümölcssajt Baráth Rozália ajánlása: “Nagyon a körmömre érett a “munka ! ” …nem lehet halogatni ..a hulló almából és meggy,...
Köszönöm a megosztásokat!
A szőlődzsem egészséges és finom reggeli hozzávaló. Különösen a zamatos otelló szőlőből készítve finom. Ha már unod a borkészítést és befőttel is tele a kamra, a dzsem készítését nem fogod megbánni. Szőlődzsem Baráth Rozália...
Köszönöm a megosztásokat!
Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. Ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja. Nyersen szinte ehetetlen. Válogass a...
Köszönöm a megosztásokat!
A gyümölcsökből cukorral vagy anélkül készült gyümölcsízek sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Fogyaszthatjuk önmagunkban kenyérre, kalácsra kenve, palacsinta töltelékeként, de a rengeteg hagyományos süteményünk fontos kellékei. Összeszedtem a lekvár receptek legjobbjait a legegyszerűbbektől a legpikánsabbakig....
Köszönöm a megosztásokat!
A szilva az egyik legfinomabb és legjobban felhasználható gyümölcsünk. Gombócba, süteményekbe is kitűnő, a belőle készült lekvárnak pedig kevés párja van. Sok receptet megosztottam már a blogban a levestől a gombócon és a süteményeken...
Köszönöm a megosztásokat!
Pikáns szederlekvár várja, hogy kipróbáld. Irénke rutinos szakács és lekvárok készítése sem okoz gondot számára. Nyugdíjasként kisebb mennyiségű gyümölcs feldolgozásának is neki áll és szívesen kísérletezik. Pikáns szederlekvár Irénke módra elkészítése Pócsa Csabáné Irénke...
Köszönöm a megosztásokat!
Cukrozott szilva nyersen eltéve befőttként is finom. Ha valami különlegesre vágyunk és nem elégszünk meg a napon aszalt szilvával, készítsünk belőle befőttet főzés nélkül! A szilva igazán sokoldalú gyümölcs. Nyersen fogyasztva is kitűnő, de...
Köszönöm a megosztásokat!
A sárgadinnye befőtt készítése egyszerű és gyors. Olvasónk minden évben elkészíti, hogy aztán majd megédesítse a téli estéket. Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: “Még van sárga dinnye érdemes kipróbálni télen kincset ér 🙂 Pár évvel ezelőtt találtam a receptet, azóta...
Köszönöm a megosztásokat!
A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt. A sárgabarack mellett a szilva...
Köszönöm a megosztásokat!