Category: Desszertek

Desszertek: édes és sós sütemények, lekvárok, öntetek, szószok

Eperpudingos piskótatekercs

Eperpudingos piskótatekercs

Az eperpudingos piskótatekercs nagyon mutatós finomság. Az egyszerű piskótához nagyon jól illik a savanykás epres töltelék, főleg, ha friss epret is kínálunk hozzá. Piskótatekercs elkészítése Hozzávalók: 20 dkg liszt, 5 dkg rétesliszt, 1 csomag...

turós sós sütemény

Túrós sós sütemény receptje

Túrós sós sütemény receptet hoztam, mert bizony néha vágyunk egy kis sós ízre is. Ráadásul ebben az a zseniális, hogy saját kedvünk szerint formázhatjuk és ízesíthetjük a tetejére kerülő sajt vagy magok által kiválasztásával....

virágsüti

Mutatós virágsüti kelt tésztából

A kelt tészta nagyon jó alapanyag rengeteg féle süteményt készíthetünk belőle, amit aztán olajban vagy sütőben megsütünk. Olvasónknál mutatós virágsüti készült almalekvárral töltve. Fázis fotókkal mutatjuk, hogy lesz ilyen szép formás sütemény az egyszerű...

pacsni

Pacsni, a gyerekkori kedvenc péksütemény

Manapság az idősebb korosztály nosztalgiával gondol a pacsnira, a fiatalabbak pedig még a nevét sem hallották. Most itt az alkalom újra átélni a gyermekkori ízt vagy felfedezni egy elfelejtett péksüteményt, ugyanis itt a pacsni...

répatorta receptje

Répatorta recept egyszerűen

A Sinka Erikától érkezett répatorta recept leírásához nem volt szívem hozzányúlni. Magam részéről szeretem, ha a hozzávalók külön le vannak írva, hogy azokat előre odakészítsem. Erika szavaiból úgy vettem ki, hogy ő sokkal spontánabb...

túrós süti Erika módra

Túrós süti Erika módra

Aligha hiszem, hogy bárki is tudna engem olyan túrós süteménnyel kínálni, amit nem szeretnék. Sinka Erika a Zöld pagonyból név nélkül küldött egy szuper receptet. Mit tehettem hát, elneveztem én magam. Íme itt a...

akácvirágos palacsinta

Akácvirágos palacsinta

Elég régen volt már, amikor először kipróbáltam az akácvirágos palacsinta készítését. Egy darabig minden évben készítettem, aztán mivel nem volt elérhető közelségben szennyeződés mentes akácfa, szépen el is felejtettem. Olvasónk most eszembe juttatta és...

Anyukám sajtos pogácsája

Mondják, hogy a nagymamák főztjénél és süteményeinél nincs is jobb. Némi igazság van benne, de azért el kell ismerni, hogy édesanyánk főztjének sincs párja. Nálunk például senki nem tudott olyan finom pogácsát sütni, mint...

sajtos kalácsok muffinformában sütve

Sajtos kalácsok muffinformában

Sajtos kalácsok muffinformában sütve. Na ilyet sem hallottam még. Olvasónk a húsvéti asztalra készítette, de szerintem így húsvét elmúltával is nagy keletje lesz.  “Sósak az ünnepei asztalra. Muffinformában készült, de nem az. Finom kelt...

patchwork sütemény

Patchwork sütemény

Patchwork sütemény különleges színét és ízvilágát a hozzákevert háromféle pudingpor adja. A pudingokat nem kell megfőzni, elég a port egyszerűen csak hozzákeverni a masszához. “Könnyű elkészíteni ezt a pofonegyszerű, mégis mutatós süteményt. A tészta...

túrós kuglóf

Túrós kuglóf receptje

A túrós kuglóf nagyon jó alternatíva, ha unjuk már a hagyományos kuglófot. Önmagában is kitűnő, de adhatunk hozzá lekvárt vagy egy finom krémet. Kakaóval vagy kávéval is fenséges. A kuglófot már a 17. században...

méteres kalács szelet

Méteres kalács szelet

A méteres kalács a falusi lakodalmak elmaradhatatlan süteménye. Olvasónk most ennek egy újragondolt változatával lepett meg bennünket. Ez a változat egyszerűbben tálalható és akár kisebb darabokra is szeletelhető süteményt eredményez. A méteres kalács szelet...

Szent György-hegyi palacsinta

Szent György-hegyi palacsinta

A palacsintát nem lehet megúnni. Legyen az sima túrós, házi lekváros vagy épp kakaós, bécsi túrós vagy amerikai, mindig jó választás.  Illésné Nagy Mária nem véletlenül most hozta a külnleges palacsinta receptjét. “A héten...

mazsolás fonott kalács

Mazsolás fonott kalács recept

Finom, foszlós mazsolás fonott kalács receptet hoztam Wolf Márta konyhájából. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ínyencek lekvárral vagy nutellával is megkenhetik. A kalács finom búzalisztből tejjel, vajjal és tojással dagasztott, kelt, foszlós bélű, édes ízű...

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás