Category: Desszertek

Desszertek: édes és sós sütemények, lekvárok, öntetek, szószok

0

Vendégváró sajtos falatkák

Vendégváró sajtos falatkák várták a vendégeket legutóbb Farkas Ancsa olvasónknál. Ancsa néhány, a Burjánzó balkonok és kertek csoportban, valamint a Balkonada találkozókon megismert kedves embert látott vendégül otthonában egy beszélgetésre. Az általa készített sajtos...

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0

Diós kukorica prósza – nagyanyáink receptje

Bár vidéken nőttem fel és nem vagyok egy mai gyerek, a kukorica prószát én csak hírből ismerem. Az állatokat gyakran etettük kukoricával, de darált formában sosem ettük. Csak is főtt vagy pattogatott kukorica formájában...

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
boci muffin 0

Boci muffin receptje

A boci muffin neve igen találó, utal arra, hogy a fehér és a barna foltok váltják egymást, ugyanakkor a tölteléke nem más, mint egy kedvelt tejtermék, a túró. Wolf Márta receptje egyszerű és gyors,...

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
madártej 0

Klasszikus madártej recept

Ha gyerekkoromban beteg voltam, két ételt biztos készített anyukám. Húslevest és madártejet. A húsleves leginkább csirkehúsból készült, mert csirkék kéznél voltak, ott rohangáltak a hátsó udvarban. A madártejhez pedig adott volt a tojás, tej...

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
rántott bodzavirág 0

Rántott bodzavirág elkészítése

A bodzavirágból nagyon finom üdítőitalok és egyéb csemegék készíthetők. Személyes kedvencem a bodzaszörp és a bodzás palacsinta. A rántott bodzavirág hasonló a bodzás palacsintához, mégis más egy kicsit.   A fekete bodza az egyik...

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
sajtos-sonkás croissant 0

Sajtos-sonkás croissant

Húsvét hetében egy sonkás ételt, a sajtos-sonkás croissant receptjét mutatom be olvasónknak köszönhetően. Sajtos-sonkás croissant hozzávalói 620 g liszt, 200 ml sima joghurt, 200 ml tej, 13 g só, 2 tojássárgája, 35 g élesztő,...

húsvéti kalácskoszorú 0

Húsvéti kalácskoszorú

Ha húsvét, akkor kalács. Nálunk évek óta napraforgókalács készül. Olvasónk viszont a húsvéti kalácskoszorú receptjét hozta el nekünk. Illésné Nagy Mária ajánlása: “A kalács, elmaradhatatlan résztvevője az ünnepnek 🐣🐰🥚🐇 Most aszalt gyümölccsel ajánlom az készítését.”...

0

Fordított almás sütemény

A fordított almás süteménynél az alma kerül a forma aljára, ezáltal krémessé párolódik, sőt a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni. A végeredmény szépséges és finom sütemény. Fordított almás sütemény hozzávalói 10 dkg...

  • 50
  •  
  • 14
  •  
  •  
Gluténmentes muffin alaprecept 0

Gluténmentes muffin alaprecept

Nincsenek egyszerű helyzetben a gluténérzékeny gyermekek szülei. A legnépszerűbb sütemények többsége fehér vagy réteslisztből készül és hiába próbáljuk gluténmentes liszttel helyettesíteni, az eredmény közel sem lesz ugyanolyan. Olvasónknak most már nincs gondja a muffinnal,...

flódni palacsinta 0

Flódni palacsinta, laktató finomság

A flódni palacsinta egy igazán laktató finomság. Egy könnyű leves után második fogásnak is megteszi.  Illésné Nagy Mária mindennek megadja a módját. A Palacsinta világnapján mi mást készíthetett volna, mint palacsintát. “A Palacsinta világnapja...

  • 109
  •  
  • 7
  •  
  •  
almatorta 0

Isteni almatorta receptje

Az isteni almatorta receptje olvasónktól származik. Különlegességét a finomsága mellett a szépsége adja.  Isteni almatorta hozzávalói 200 g darált dió vagy sótlan mogyoró, 280 g darált zabpehely, 120 g barna cukor, 160 g vaj,...

  • 107
  •  
  • 7
  •  
  •  
vajas, sós kifli köménymaggal 0

Vajas, sós kifli köménymaggal

Vajas, sós kifli köménymaggal otthon is elkészíthető. Már a sütés alatt kellemes illat tölti meg a konyhát.  Vajas, sós kifli köménymaggal hozzávalói 500 g búza finomliszt, fele rétesliszt, 150 ml langyos tej, 1 kávéskanál...

  • 113
  •  
  • 12
  •  
  •  
rozsos-kakós keksz házi mogyorókrémmel 0

Rozsos-kakaós keksz házi mogyorókrémmel

Rozsos-kakaós keksz házi mogyorókrémmel. Jól hangzik ugye? Szerintem meglehetősen. Természetesen nemcsak a rozsos-kakaós keksz, hanem a házi mogyorókrém receptjét is mutatom olvasónknak köszönhetően. Rozsos-kakaós keksz 40 deka liszt, (rozs és búza keverve, én fele-fele...

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás