Ők nyerték a páros belépőjegyeket az őszi kaktusz kiállításra

A 2017. szeptember 8 és 10 közötti őszi kaktusz kiállítás nyerteseinek sorsolását ismét a Burjánzó balkonok és kertek Faecebook csoport tagjainak segítségével tartottuk meg. Az 5 szerencsés másodmagával ingyen tekintheti meg a budapesti Füvészkert  színvonalas kiállítását.

páros belépőjegyeket az őszi kaktusz kiállításra

Köszönöm, hogy közel 342-en részt vettetek a játékban! A válaszolók 98 százaléka helyes választ adott a feltett kérdésre.

A kérdés így hangzott:

Mi az idei kaktusz kiállítás címe?

A helyes válasz pedig:

Karib-tenger kaktuszai.

Biztos vagyok benne, hogy véletlen volt a pár Karib-tenger kalózai és a Szúrós szépségek válasz. 🙂

Páros belépőjegyet nyertek az őszi kaktusz kiállításra:

Janovszk Katalin

Pintér Zsuzsanna

Sántáné Marton Zsuzsanna

Szolga Erzsébet

Varga Richárd

Gratulálok a nyerteseknek és jó szórakozást kívánok!

A nyerteseket szerdán emailben értesítem a nyereményük átvételéről.

A növényeket természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva, a karibi növényvilágot.

A kiállításon bemutatásra kerülnek a ritkán látható és Dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai Dinnyekaktuszok /Melocactus nemzetség/, melegkedvelő oszlop kaktuszok, de megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában.

Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktusz gyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

Kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, a megfáradt vendégeket étel, ital és kávé kínálat várja a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben!

Kiállításunk egyben emlékkiállítás, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézzük meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magán gyűjtemény létrehozója volt!

Nyitva: 9-17 óra között

Cím: 1083 Budapest, Illés utca 25.

Bővebb információ: www.kaktuszgyujtok.hu

 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük