Laska, azaz krumpli lángos

Amikor megláttam a laska fotóját, palacsintának néztem. Aztán elolvastam Veronika ajánlását és egyértelmű lett, hogy ez az a finomság, amiről apukám olyan sokat áradozott. Náluk is a platnin készült és sose felejtette el a gyermekkori ízt.

 

Laska (Krumpli lángos)

 

 

Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: “Nagymamám a sparhelt platniján készítette. Nagyon szerettük, mi már csak serpenyőben tudjuk elkészíteni. Lehet sósan és édesen is fogyasztani, én lekvárral szeretem.”

Laska hozzávalói – 8 főre, elkészítési idő: 30+45 perc

  • 1 kg burgonya,
  • 30-35 dkg liszt,
  • ízlés szerint só,
  • szükség szerint étolaj a sütéshez

Laska elkészítése

  • a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk,
  • sós vízben puhára főzzük,
  • ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomóval átnyomjuk,
  • lisztezett deszkára halmozzuk,
  • langyosra hűtjük,
  • hozzáadjuk a lisztet,
  • összedolgozzuk,
  • henger alakúra nyújtjuk,
  • egyenlő darabokra szeleteljük,
  • gombócokat formálunk belőlük,
  • kör alakúra nyújtjuk,
  • egy serpenyőbe kb. egy evőkanálnyi olajat öntünk,
  • felforrósítjuk és beletesszük a kinyújtott tésztát. (A liszttől kicsit maszatos lesz a serpenyőnk.),
  • mind a két oldalát megsütjük.

 

Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!

Jó étvágyat!

  • 96
  •  
  •  
  • 56
  •  
  •  
  • 96
  •  
  •  
  • 56
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás