Kapros-cukkinis csirkemell
A cukkini nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségféle, ráadásul a nem túl kényes, nem igényes, egyszerűen nevelhető. Már sok cukkinis receptet megosztottam már, most itt egy újabb, a kapros-cukkinis csirkemell.
Illésné Nagy Mária hozta a nyári zöldséges finomság receptjét.
„Családi receptet hoztam, nagy kedvencünk! 🤩
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető finom étel, a cukkini és a kapor ízvilága teszi különösen ízletessé. Nálunk folyamatosan visszatérő fogás…tipikusan egyszerű és nagyszerű kategóriás, megunhatatlan!
Kapros-cukkinis csirkemell hozzávalói
- 1 egész, filézett csirkemell,
- 1 közepes fej hagyma,
- 1 zsenge cukkini,
- 1 csokor kapor,
- 3 dl tejszín,
- 2 tyúkhúsleves kocka,
- só,
- olaj.
Elkészítése
- egy közepes fej hagymát felaprítunk,
- olajon elkezdjük pirítani,
- hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet,
- 2 egész tyúkhúsleves kockát elkeverünk benne,
- elkezdjük fedő alatt párolni, ( kevés vizet önthetünk alá),
- amikor már majdnem kész, egy zsenge cukkinit héjastól feldarabolunk,
- a csirkemellhez keverjük,
- tovább főzzük,
- jó sok zöld kaprot apróra vágunk,
- ezt is belekeverjük,
- megkóstoljuk,
- sózzuk ha szükséges,
- addig főzzük amíg puha lesz a hús, a cukkini pedig összeesik egy kicsit,
- utána tejszínnel felengedjük,
- beforraljuk.
Köretként rizst vagy tetszőleges fajtájú tésztát is kínálhatunk mellé. Készítsétek el, ízleni fog! 😋
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: a tyúkhúsleves kockát lehet ételízesítővel helyettesíteni. Ha szeretnénk sűríteni a szaftot, egy teáskanál étkezési keményítőt keverjünk a tejszínhez.
Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!