Kapros-cukkinis csirkemell

A cukkini nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségféle, ráadásul a nem túl kényes, nem igényes, egyszerűen nevelhető. Már sok cukkinis receptet megosztottam már, most itt egy újabb, a kapros-cukkinis csirkemell.

kapros-cukkinis-csirkemell

Illésné Nagy Mária hozta a nyári zöldséges finomság receptjét.

„Családi receptet hoztam, nagy kedvencünk! 🤩
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető finom étel, a cukkini és a kapor ízvilága teszi különösen ízletessé. Nálunk folyamatosan visszatérő fogás…tipikusan egyszerű és nagyszerű kategóriás, megunhatatlan!

Kapros-cukkinis csirkemell hozzávalói

  • 1 egész, filézett csirkemell,
  • 1 közepes fej hagyma,
  • 1 zsenge cukkini,
  • 1 csokor kapor,
  • 3 dl tejszín,
  • 2 tyúkhúsleves kocka,
  • só,
  • olaj.

Elkészítése

  • egy közepes fej hagymát felaprítunk,
  • olajon elkezdjük pirítani,
  • hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet,
  • 2 egész tyúkhúsleves kockát elkeverünk benne,
  • elkezdjük fedő alatt párolni, ( kevés vizet önthetünk alá),
  • amikor már majdnem kész, egy zsenge cukkinit héjastól feldarabolunk,
  • a csirkemellhez keverjük,
  • tovább főzzük,
  • jó sok zöld kaprot apróra vágunk,
  • ezt is belekeverjük,
  • megkóstoljuk,
  • sózzuk ha szükséges,
  • addig főzzük amíg puha lesz a hús, a cukkini pedig összeesik egy kicsit,
  • utána tejszínnel felengedjük,
  • beforraljuk.

Köretként rizst vagy tetszőleges fajtájú tésztát is kínálhatunk mellé. Készítsétek el, ízleni fog! 😋
Jó étvágyat kívánok!

Tipp: a tyúkhúsleves kockát lehet ételízesítővel helyettesíteni. Ha szeretnénk sűríteni a szaftot, egy teáskanál étkezési keményítőt keverjünk a tejszínhez.

Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük