Budapesti Füvészkert áprilisi szépségei

A minden évszakban csodálatos budapesti Füvészkert áprilisi szépségei megérnek egy látogatást. A növényritkaságok tarka virágözöne lélekmelengető és lélekgyógyító látvány. 

füvészkert áprilisi

A budapesti Füvészkert hazánk első és egyben leghíresebb botanikus kertje. A 1771-ben, Nagyszombaton az orvostudomány és az orvostan hallgatók képzésére alapított növénykert 1847-től található a jelenlegi helyén.

Budapest VIII. kerületében, az Illés utca 25 alatt elhelyezkedő botanikus kert Molnár Ferenc A Pál utca fiúk regényéből is ismert. A “grund” öreg pálmaháza nyújtott búvóhelyet Nemecsek Ernő és barátai számára. A 2008 óta hivatalos névként szolgáló „Füvészkert” elnevezés ennek a regénynek köszönhetően maradt meg, és terjedt el a köztudatban.

Az 1960 óta országos jelentőségű természetvédelmi terület alapterülete 3,1 hektár, az üvegházak területe meghaladja a 2000 m²-t. A kertben összességében megtalálható mintegy nyolcezer fajta növényből a hazai flóra védett növényei 150 fajt számlálnak.

A kert talán legfőbb nevezetessége az országban első és sokáig egyetlen Viktória-háza. A kert legöregebb fái a 150 évnél is idősebb  páfrányfenyők. Említésre méltó az orchidea és kaktuszgyűjteménye.

Füvészkert áprilisi csodái

Köszönöm a megosztásokat!
  • 43
  • 1
  •  
  •  
  • 43
  •  
  • 1
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük