Diós-csokis rudak sütés nélkül

Szuper diós-csokis édesség receptet hozott az olvasónk. Az olyan édesség, amit sütni sem kell csak is egyszerű lehet. Kalóriaszegénynek nem nevezhető, de időnként azért megengedhető egy kis elcsábulás.

 

diós-csokis rudak sütés nélkül

 

Szeles Olga az alábbi szavakkal ajánlotta a finom édességet. “Káprázatos diós-csokis rudak, sütés nélkül! Egy csodás édes finomság és még sütni sem kell. Minden alkalomra bámulatos választás, mert egyszerűen nem lehet megunni. Gyönyörű és nem is nehéz elkészíteni, érdemes kipróbálni.”

A dió nagyon egészséges, nagyon sok szuper sütemény alapja. Régen minden falusi ház udvarán volt legalább egy diófa.

Diós-csokis rudak sütés nélkül hozzávalói 

Rudakhoz:

  • 20 dkg darált keksz,
  • 20 dkg darált dió,
  • 10 dkg porcukor,
  • csipet só,
  • rumaroma,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 1 egész tojás.

Krémhez:

  • 3 vanília puding,
  • 7,5 dl tej,
  • 3 csomag vaníliacukor,
  • 20 dkg margarin,
  • 20 dkg porcukor.

Becsíkozáshoz:

  • fehér csoki

Diós-csokis rudak sütés nélkül elkészítése

  • a hozzávalókat összegyúrom,
  • folpack között kinyújtom,
  • 10 cm-es rúdra tekerem,
  • egy éjszakán át hűtőben szárítom,
  • másnap óvatosan leveszem a rúdról,
  • olvasztott csokiba mártom,
  • elkészítem a krémet, 
  • a 3 pudingból és a tejből sűrű pudingot főzök, 
  • ha kihűlt a puding, hozzákeverem a cukrot, vaníliás cukrot és a margarint,
  • betöltöm a krémet a rudakba,
  • fehér csokival becsíkozom.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Szeles Olgának!

További diós receptek

  • 235
  •  
  • 13
  •  
  •  
  • 235
  •  
  • 13
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás