Ellenállhatatlan bodzás palacsinta, ahogy én szeretem
Ha május akkor bodzavirágzás és az elmaradhatatlan bodzás palacsinta. A bodzás palacsinta pofon egyszerűen elkészíthető, az íze pedig fenséges. Vanília fagyival megbolondítva igazán különleges, mennyei aromájú desszertet kapunk.
Bodzás palacsinta hozzávalói (12 palacsintához)
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz vagy víz
- késhegynyi só
- cseppnyi cukor
- 2-3 bodzavirág tányér
- 3-4 kanál étolaj a sütéshez
Bodzás palacsinta elkészítése
- a szokásos módon palacsinta tésztát készítek: a tojást a cukorral, a sóval, a tej felével, 2 kanál étolajjal és a liszttel mély tálban jól elkeverem, hozzáadom a többi folyadékot és csomómentesre elkeverem,
- híg, tejszín-sűrűségűnek kell lennie, ha sűrűnek találom, szódavízzel vagy tejjel hígítom,
- 40-60 percet állni hagyom,
- sütéshez felforrósítok egy teflon serpenyőt, és kicsit beolajozom,
- egy kisebb merőkanálnyi tésztát öntök a palacsintasütőbe, megforgatom, hogy egyenletesen elterüljön,
- tetejét azonnal megszórom a megmosott, kisebb darabokra szétszedett bodzavirágokkal,
- ha az alsó oldala megsült, megfordítom a tésztát. Így a virágos oldal kerül alulra, a szépen megpirult virágok külön pikáns ízt adnak.
- amikor a palacsinta bodzavirágos oldala is megsült, tányérra teszem és egy kis kristálycukorral megszórom,
- mivel a tésztába tettem olajat, nem kell minden palacsintához megolajozni a serpenyőt.
Akár úgy is készítheted, hogy a virágokat belekevered a palacsinta tésztába, de szerintem ahogy én készítem, úgy sokkal intenzívebb a bodza íze és a végeredmény sokkal látványosabb és ízletesebb.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
Jó étvágyat!
További bodzás receptek
- Fekete bodza, a sokoldalúan használható gyógynövény
- Hűsítő bodzás üdítőital receptek
- Rántott bodzavirág elkészítése